Nicolae Ciucă. „România condamnă atacul Rusiei”. Ce spune despre șansele ca războiul să se extindă

Badea Violeta 24.02.2022, 20:02
Nicolae Ciucă. „România condamnă atacul Rusiei”. Ce spune despre șansele ca războiul să se extindă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 24 februarie, după întâlnirea grupului de intervenție rapidă pe care l-a convocat la Palatul Victoriei, că România condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra Ucrainei și că țara noastră este solidară cu poporul ucrainean. Iată ce a spus Nicolae Ciucă despre șansele ca războiul să se extindă!

Nicolae Ciucă, mesaj după ce a început războiul în Ucraina

Nicolae Ciucă a subliniat că țara noastră condamnă ferm atacul Rusiei asupra Ucrainei și a ținut să-i liniștească pe cetățenii români. Potrivit premierului, România beneficiază de de cele mai puternice garanții de securitate din istoria ei. De asemenea, oficialul a spus că țara noastră are suficiente stocuri de gaze în depozite pentru a putea trece cu bine de anotimpul rece.

„România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse care a făcut deja nenumărate victime și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați. Suntem în permament dialog cu aliații NATO și partenerii europeni.

Susținem oprirea imediată a agresiunii militare care să dea șansă reluării eforturilor diplomatice. (…) Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite să asigure măsurile necesare pentru preluarea la nevoie a fluxurilor de refugiați.

Suntem solidari cu poporul ucrainian și suntem gata să acordăm ajutor umanitar. (…) Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră. (…) Ne-am asigurat că România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca

Peste 500.000 de refugiați, așteptați în România

Zilele trecute, ministrul de Interne, Lucian Bode, anunța că țara noastră ar putea primi în jur de 500.000 de refugiați în perioada următoare. În tot acest timp, autoritățile analizează capacităţile de cazare existente pe judeţele de graniţă, dar și pe județele din apropierea acestora.

„Suntem în acest moment în analiză să vedem câte tabere pentru refugiaţi putem să montăm într-un timp relativ scurt. Vorbesc de ore, maxim 10, 12, 24 de ore.

Analizăm toate capacităţile de cazare existente pe judeţele de graniţă, dar, în acelaşi timp, discutăm în etapa a doua de judeţele din vecinătatea judeţelor de graniţă şi în etapa a treia de toată ţara”, a spus Lucian Bode, potrivit Mediafax.

Amintim că astăzi, 24 februarie, mai mulți ucraineni au intrat în țara noastră pe la Sighetu Marmaţiei. Tot astăzi, presa a transmis mai multe imagini de pe teritoriul ucrainean în care s-au putut observa coloane de mașini, dar și zeci de oameni care se îndreptau pe jos spre România.

Urmăriți Impact.ro și pe