Nicolae Ciucă îşi prezintă lista cu miniştri. Premierul desemnat nu se lasă: „Îmi joc şansa”

Stan Filon, Paul Dobrescu 28.10.2021, 08:01
Nicolae Ciucă îşi prezintă lista cu miniştri. Premierul desemnat nu se lasă: „Îmi joc şansa”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă urmează să-și prezinte lista cu miniștri, dar și programul de guvernare. Generalul a spus că nu renunță la mandatul său, iar șansele sale să devină viitorul premier al României au crescut considerabil, după ce a primit mandat să invite din nou la guvernare USR-PLUS.

Nicolae Ciucă îşi prezintă sâmbătă lista cu miniştri

Nicolae Ciucă nu se lasă așa ușor și vrea să dea următorul guvern al României. ”Sâmbătă seara depunem programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor din cabinet urmând ca, săptămâna viitoare, în funcție de programul stabilit să intre în Parlament spre aprobare”, a transmis Nicolae Ciucă.

Ciucă a recizat că încă negociază cu toată lumea, fiind deschis către colaborare cu PSD, dar și cu USR. ”Nu este închisă ușa către absolut nimeni. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Îmi voi juca șansa până la capăt”, a declarat premierul desemnat. Nicolae Ciucă nici nu se gândește să-și depună mandatul înainte de votul din Parlament.

Nicolae Ciuca isi prezinta sambata lista cu ministri
Nicolae Ciuca isi prezinta sambata lista cu ministri

”Încă se negociază cu PSD și USR”

Florin Cîțu a reamintit că Nicolae Ciucă are mandat de la PNL să negocieze cu toată lumea, chiar și cu USR. De la PSD, Ciucă a solicitat sprijin pentru un guvern minoritar, format din PNL și UDMR, însă social democrații s-au arătat dispuși să intre la guvernare, solicitând cinci ministere de forță. Solicitarea i-a nemulțumit pe liberali, care au declinat, momentan, oferta.

Constrâns de situație, Florin Cîțu s-a răzgândit și este dispus să le mai dea o șansă celor de la USR-PLUS, așa că l-a mandatat pe Nicolae Ciucă să îi invite la guvernare, din nou, pe oamenii lui Dacian Cioloș.

”Încă se negociază cu PSD și USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțeleg pretextele de a primi ministere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL. 

Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Florin Cîțu.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...