Nicolae Ciucă e propunerea oficială a PNL pentru postul de premier. Florin Cîțu, scos și de la conducerea negocierilor cu PSD

Nicu Stan 18.11.2021, 15:13
Nicolae Ciucă e propunerea oficială a PNL pentru postul de premier. Florin Cîțu, scos și de la conducerea negocierilor cu PSD

Nicolae Ciucă este propunerea oficială a PNL pentru postul de premier. În plus, Nicolae Ciucă va conduce și negocierile cu PSD, Florin Cîțu făcând un pas în spate. Astfel, Guvernul Nicolae Ciucă ar urma să ajungă la vot în Parlament săptămâna viitoare.

PNL l-apropus din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Florin Cîțu a făcut pasul înapoi

Liderii PNL au decis astăzi, în ședința Biroului Executiv Național, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. De asemenea, Nicolae Ciucă va conduce negocierile cu Social Democrații pentru formarea unui nou guvern, tratative ce vor fi reluate la ora 16:00. Florin Cîțu este acela care, în ședința BEX, l-a propus pe Nicolae Ciucă.

Guvernul Nicolae Ciucă va fi votat săptămâna viitoare, joi, 25 noiembrie, susțin surse politice, potrivit Digi24. De asemenea, Nicolae Ciucă este acceptat și de PSD. Astfel, zilele următoarele, președintele României, Klaus Iohannis, va convoca partidele la consultări, la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu ar urma sa fie premierul Romaniei peste 18 luni
Marcel Ciolacu ar urma sa fie premierul Romaniei peste 18 luni

PNL  a votat Nicolae Ciucă prim-ministru

PNL a votat în unanimitate, în ședința BEX, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de priemier. Propunerea ar fi fost făcută chiar de președintele partidului Florin Cîțu.

Astfel, începând cu orele 16:00, PNL și PSD vor relua negocierile pe programul de guvernare. De data aceasta, negocierile vor fi conduse de către Nicolae Ciucă.

Floirn Cîțu mai avea o variantă de premier

Potrivit unor informații din interiorul PNL, Florin Cîțu intenționa să îl propună în ședința Biroului Executiv Național pe Dan Vîlceanu pentru funcția de prim-ministru, însă prim-vicepreședinții partidului se arătaseră dornici să îl susțină pe Nicolae Ciucă, care de altfel este preferat și de președintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă este, de asemenea, ultima propunere de premier, însă în urmă cu aproximativ două săptămâni nu a reușit să formeze un guvern. A fost nevoie ca mandatul său să fie retras.

Nicolae Ciucă, la depunerea primului mandat de premier

”Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment.

Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”, spunea Nicolae Ciucă după ce nu a reușit să formeze un guvern.

Marcel Ciolacu se antrenează 18 luni pentru preluarea funcției de premier

De cealaltă parte, PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie premier, însă după 18 luni, atunci când îi va veni rândul, așa cum s-a convenit în înțelegerea cu PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe