Nicolae Ceaușescu și Arsenie Boca, întâlnire în mare secret. Ce i-a spus părintele l-a îngrozit pe dictator

Iancu Andreea 24.10.2020, 08:08
Nicolae Ceaușescu și Arsenie Boca, întâlnire în mare secret. Ce i-a spus părintele l-a îngrozit pe dictator

Părintele Arsenie Boca este o personalitate a Bisericii creștine, care și în prezent, la ani buni după moarte, reușește să aducă alinare în sufletul și viața credincioșilor. Pe de altă parte, Nicolae Ceaușescu era un ateu, care a dus la distrugerea multor lăcașe de cult în timpul dictaturii sale. Totuși, cei doi au avut ocazia de a se întâlni o dată în viață, iar discuția dintre Nicolae Ceaușescu și Arsenie Boca l-a îngrozit pe dictator.

Părintele Arsenie Boca i-a prezis moartea lui Nicolae Ceaușescu

Unul dintre martirii gulagului comunist, Arsenie Boca, a avut ocazia de a-l întâlni pe conducătorul României Socialiste, Nicolae Ceaușescu. Totuși, discuția celor doi nu a fost una plăcută pentru dictatorul comunist, care a aflat cu aceast ocazie când va muri. Părintele i-a prezis lui Nicolae Ceaușescu moartea cumplită. În urma răspunsului primit, liderul comunist a ordonat să nu îl mai vadă niciodată pe Arsenie Boca.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian într-un interviu pentru agerpres.ro.

Pe de altă parte, unii cred că Ceaușescu a fost urmărit de blestem, motiv pentru care a murit în ziua de Crăciun.

„De moarte năpraznică, în zi de Crăciun, să crape cel care se va atinge de aceste locuri.”

Arsenie Boca avea darul clarviziunii
Arsenie Boca avea darul clarviziunii

Părintele a prezis și Revoluția din 1989

Inclusiv Revoluția din 1989 ar fi fost prezisă de către părintele Arsenie Boca. În cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” este scris un pasaj care arată faptul că preotul creștin știa ce urmează să se întâmple în România.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părintele a fost o verişoară şi el i-a spus: ‘Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge’”.

Pe data de 28 noiembrie 1989, părintele Arsenie Boca își găsea sfârșitul. Deși trecuse în neființă, vorbele sale urmau să se adeverească la trei săptămâni după moartea sa, când începea Revoluția din 1989. După cum este și cunoscut, mulți tineri și-au pierdut viața în urma conflictului, care a schimbat regimul dictatorial din țara noastră.

De asemenea, Arsenie Boca ar fi vorbit la un moment dat și despre ceea ce se va întâmpla după ce România ar fi ieșit din comunism.

„A spus că după Ceauşescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult. Pe români i-ar sfătui să nu fie ‘cap plecat prea mult’, să aibă demnitate şi personalitate”, a mai declarat Zoe Dăian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...