Nicolae Botgros, infectat cu Covid-19. Cum se simte acum dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”

Stan Filon 28.10.2020, 10:04
Nicolae Botgros, infectat cu Covid-19. Cum se simte acum dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”

Maestrul Nicolae Botgros, liderul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” din Republica Moldova, trec prin momente cumplite! Celebrul interpret are coronavirus, iar situația lui este destul de complicată, după cum a mărturisit fiul acestuia.

Celebrul Nicolae Botgros s-a infectat cu Covid-19

Nicolae Botgros s-a simțit rău și a mers la spital, unde a aflat că s-a infetat cu temutul virus. Muzicianul este internat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, conform fiului său Corneliu Botgros, care a precizat că starea acestuia este stabilă, dar are nişte complicaţii.

Mai mult decât atât, se pare că celebrul interpret a infectat cu coronavirus mai multe persoane din orchestra sa. De fapt, nu se știe exact cine a adus primul virusul în sânul orchestrei. Potrivit lui Corneliu Botgros, mai mulţi artişti din Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” ar fi fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus.

Nicolae Botgros are coronavirus
Nicolae Botgros are coronavirus

Mai mulți membri din orchestră au contractat virusul

„Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros, conform Deschide.md.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităţilor sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în R.Moldova, marți, au fost confirmate 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul total al persoanelor bolnave ajunge la 72.460. Din numărul total, 42 sunt lucrători medicali: medici-12, asistenți medicali-19, personal auxiliar-11.

814 persoane sunt în stare gravă (dintre care 41 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1322 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. În total, 53 201 persoane au fost tratate de COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...