Nici preotul hărțuit de victima părintelui Calistrat nu ar fi ușă de biserică? Noi imagini date publicității, ce i se reproșează

Ana Anitoiu 17.11.2022, 11:08

Nici preotul hărțuit de victima părintelui Calistrat Chifan nu ar fi ușă de biserică? După ce preotul Ionuț Turtoi a dat publicității o înregistrare video în care femeia apare în timp ce îl hărțuiește, noi imagini ce au fost trimise pe adresa redacției Impact.ro, de data aceasta de către femeie și de reprezentanții acesteia. Imaginile arată că preotul Turtoi ar fi avut o atitudine nepotrivită, în fața altarului, într-o interacțiune cu o femeie.

Cum a fost fotografiat preotul hărțuit de victima părintelui Calistrat

În imaginile ce au fost trimise de avocatul victimei părintelui Calistrat Chifan pe adresa redacției Impact.ro se vede cum preotul care a fost hărțuit de această femeie, conform unei înregistrări video ce a fost publicată recent, îmbrățișează și sărută o altă femeie în fața altarului.

Într-un drept la replică transmis de cele două surori care susțin că au fost agresate de părintele Calistrat Chifan, prin intermediul avocatului lor, acestea au precizat că preotul din imagini, Ionuț Hrisostom Turtoi, este „mâna dreaptă” a preotului Calistrat Chifan.

Acestea au adăugat că „obștea Calistrat”, în frunte cu preotul popular pe rețelele sociale, au demarat o campanie de denigrare a victimelor în fața opiniei publice, încercând să denatureze cursul anchetelor ce se află în desfășurare.

Nici preotul hartuit de victima parintelui Calistrat nu ar fi usa de biserica?
Preotul hartuit de victima parintelui Calistrat, alaturi de o femeie, in fata altarului

Femeile care îl acuză pe preotul Calistrat Chifan, drept la replică

Prezentăm integral dreptul la replică trimis de cele două surori care susțin că au fost victime ale preotului Calistrat Chifan, prin intermediul avocatului lor:

„Vă transmitem un drept la replică raportat la înregistrarea video dată publicității de preotul Ionuț Hrisostom Turtoi, mâna dreaptă a preotului Calistrat Chifan, înregistrare care conține imaginea explicită a persoanei vizate și care a fost publicată în cadrul campaniei de denigrare a victimelor unor infracțiuni grave comise de obștea Calistrat, în frunte cu acesta.

Încercarea de transformare în percepția publicului larg a victimelor în agresori are că scop denaturarea cursului anchetelor care se află în desfășurare și denigrarea victimelor în fața opiniei publice.

Deși în incinta paraclisului Mănăstirii Vlădiceni ori în curtea acestui așezământ monahal s-a filmat dintotdeauna, chiar la îndemnul și exemplul preotului Calistrat Chifan, ale cărui vorbe de duh sunt propagate în mediul online cu viteza luminii, doar noi am fost vizate de o asemenea interdicție pentru simplul fapt că am surprins lucruri smintitoare în acest spațiu.

Chiar preotul menționat mai sus, care a filmat și a dat publicității în cursul zilei de ieri acea înregistrare, a fost surprins în ipostaze deloc liniștitoare pentru orice credincios veritabil, care are o anumită percepție despre comportamentul unui monah.

Noi nu am dorit să intrăm în acest circ mediatic și să publicăm motivele unor anumite utilizări ale telefonului mobil în Mănăstire, dar ne vedem nevoite să facem acest lucru pentru că s-a ajuns la un adevărat linșaj mediatic împotriva noastră, la acuzații și catalogări josnice, pe care presa și ucenicii preotului Calistrat le-au distribuit în mod constant fără să ne fie cerută opinia și fără a ne fi respectat dreptul la imagine. Justiția se face în instanță și nu în presă, prejudiciile de imagine create atrăgând răspunderea celor care fac afirmații calomnioase și denaturate.”

Preotul Calistrat Chifan nu mai poate oficia slujbe

Amintim că preotul Calistrat Chifan a fost acuzat de două femei că le-a lovit în curtea Mănăstirii Vlădiceni din județul Iași. Părintele nu va mai oficia slujbe pe durata anchetei desfășurate de autorități, conform unui anunț ce a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Ulterior, au apărut imagini video în care una dintre femeile care susțin că sunt victime ale preotului Calistrat Chifan apare în timp ce-l hărțuia pe preotul Ionuț Hrisostom Turtoi. Mai exact, călugărul i-a atras acesteia atenția să nu folosească telefonul mobil în biserică, dar ea a refuzat să-l asculte, devenind tot mai agresivă. Preotul a filmat-o, la rândul său, cu telefonul mobil. Alte enoriașe, care așteptau să își împărtășească copiii, i-au reproșat acestei femei că ține rândul pe loc.

De altfel, conform presei locale din Iași, vecinii celor două surori care îl acuză pe preotul Calistrat Chifan că le-a agresat au spus că aceste două femei sunt renumite pentru agresivitatea lor. Părintele a spus că cele două enoriașe au dat dovadă de o „deviație de comportament”, „puțină isterie” și dificultăți mintale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...