Nici nu au început bine elevii şcoala, că trec deja în online. Ministrul Educaţiei anunţă când se închid instituţiile de învăţământ

Stan Filon 10.01.2022, 18:53
Nici nu au început bine elevii şcoala, că trec deja în online. Ministrul Educaţiei anunţă când se închid instituţiile de învăţământ

Elevii din România de-abia au revenit în bănci, însă vor fi nevoiți să treacă foarte curând din nou la învățământul online. Decizia a fost luată deja de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a venit cu detalii despre școlile care își vor închide foarte curând porțile. De vină este valul 5 al pandemiei de coronavirus, care amenință serios și România, după ce varianta Omicron s-a răspândit puternic în Europa.

Școlile care revin de luni la învățământul online

Așadar, unele școli vor trece din nou la învățământul online, iar decizia a fost anunțată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că își vor închide activitatea față în față școlile unde procentul de dascăli vaccinați este sub 60%, iar rata de incidență din localitate depășește 3 la mia de locuitori.

„Școlile unde procentul profesorilor vaccinaţi este sub 60%, iar incidența din localitate este peste 3% vor trece în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Scolile care revin de luni la invatamantul online
Scolile care revin de luni la invatamantul online

Câte școli trec în online

Dar care este situaţia şcolilor la nivel naţional? Ei bine, urmează să aflăm, deoarece ministrul a anunțat că situația cu școlile care vor reveni în online va fi făcută publică vineri. Atunci va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60% în rândul profesorilor.

Din ce se cunoaște până acum, ținând cont că mai multe județe au intrat în scenariul roșu, se încadrează 30 de unități de învățământ din județul Ilfov și aproape 60 de unități de învățământ din Capitală. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că la nivel naţional doar 2.000 de unități de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

Capitala, în scenariul roșu

„Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări. Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni raportată la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online”, a spus Sorin Cîmpeanu ministrul Educaţiei.

Varianta Omicron s-a răspândit rapid în Europa, iar țări precum Germania, Franța, Spania, anunță zeci de mii de cazuri de noi infectări în fiecare zi. Cu toate acestea, se pare că virusul nu este la fel de periculos precum variantele anterioare, numărul deceselor rămânând relativ mic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...