Netflix lansează un nou produs. Ce este Tudum și la ce va putea fi folosit

Andra Daoud 10.12.2021, 13:19
Netflix lansează un nou produs. Ce este Tudum și la ce va putea fi folosit

Netflix vine cu o noutate pentru toți utilizatorii. După site-ul creat pentru topuri de filme și seriale, va apărea și un site dedicat conținutului original produs și difuzat de platforma de streaming. Noul serviciu pus la dispoziția abonaților se numește Tudum și va îngloba explicații și trailere pentru noutățile marca Netflix. Nu vor lipsi nici interviurile, informațiile din culise și imaginile din spatele camerelor.

Netflix lansează Tudum, un serviciu dedicat producțiilor originale

Una dintre cele mai populare platforme de streaming lansează un nou serviciu pentru abonații săi. Filmele și serialele produse de Netflix se vor regăsi de acum înainte pe platforma Tudum, care a fost special creată pentru a îngloba conținutul original. Cei care au abonament la Netflix vor putea afla de pe Tudum informații suplimentare cu privire la filmele și serialele create de Netflix.

Dincolo de trailere, materialele vor fi împărțite în trei categorii principale: noutăți, ghiduri și explicații. De asemenea, pe Tudum utilizatorii vor putea vedea interviuri și imagini din spatele camerelor.

Serviciul Tudum este încă la început și este disponibil doar în limba engleză, dar cei de la Netflix promit să îl perfecționeze pe viitor. Titlurile originale au o pagină proprie, în cadrul căreia sunt oferite informații despre distribuție, trailere și articole dedicate. În timp ce noutatea a fost apreciată de mulți, au existat și voci care s-au întrebat de ce Netflix nu oferă toate aceste informații direct în aplicație, acolo unde utilizatorul dă play filmelor și serialelor.

Netflix lansează un nou produs. Ce este Tudum și la ce va putea fi folosit
Netflix lansează un nou produs. Ce este Tudum și la ce va putea fi folosit

Producțiile originale Netflix se bucură de un succes uriaș

Netflix difuzează atât conținut propriu, cât și filme și seriale pentru care a cumpărat drepturile de difuzare. Producțiile originale Netflix se bucură de un succes uriaș și este suficient să aruncăm o privire peste cifrele de difuzare din acest an. Dacă în 2020, când a izbucnit pandemia, încasările Netflix au crescut considerabil, nici în 2021 gigantul de streaming nu poate spune că i-a mers rău. Serialele produse de Netflix au adunat zeci de milioane de vizualizări în timp-record și au depășit orice așteptări.

„You”, „Sex Education”, „Lucifer” și „La Casa de Papel” au revenit cu sezoane noi în 2021, iar abonații le-au vizionat pe nerăsuflate. Dar dincolo de acestea, s-au remarcat producții noi, cu care Netflix a dat lovitura anul acesta. „Bridgerton” și „Lupin” au setat recorduri de vizualizări la începutul anului. Au urmat „Sex/ Life”, „Maid” și „Squid Game”, fiecare adunând peste 67 de milioane de vizualizări în prima lună de la apariția pe platformă.

Urmăriți Impact.ro și pe