Nereguli la Magistrala 5! Ce s-a descoperit în urma unui control de amploare la Metrorex

Au fost descoperite nereguli foarte mari la Magistrala 5, în urma unui control al autorităților. Anunțul despre Metrorex a venit în după-amiaza de vineri.

Nereguli la Magistrala 5! Ce s-a descoperit în urma unui control de amploare la Metrorex

Acțiunea a fost desfășurată de către Corpul de Control al Guvernului. Au fost identificate mai multe nereguli la nivelul contractelor Metrorex. De asemenea, a fost vorba despre nereguli în ceea ce privește acordarea și derularea contractelor de realizare pentru Magistrala 5 a metroului din Capitală. În acest sens, a fost făcut public și un raport de către reprezentanții oficiali, în care este precizat și despre ce fel de nereguli este vorba.

Acțiunea de control la Metrorex s-a desfășurat în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 august 2018 și a avut ca scop atribuirea și derularea unor contracte de achiziție pentru lucrări la Magistrala 5 de metrou, din Drumul Taberei.

Nereguli la Magistrala 5! Ce s-a descoperit în urma unui control de amploare la Metrorex

Autoritățile au efectuat un control la nivelul Magistralei 5 și au descoperit foarte multe nereguli

“În ceea ce privește deficiențele constatate în derularea contractului de proiectare și execuție a structurii de rezistența aferentă „Magistralei 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. LOT L1.1. – Secțiunea Râul Doamnei – Hașdeu (Opera)”, s-au constatat următoarele: contractul încheiat la finalizarea procedurii de atribuire a fost modificat pe parcursul derulării sale, printr-un număr de 6 acte adiționale și 6 instrucțiuni. Ca urmare a acestor modificări valoarea contractului a crescut de la 918.937.999,41 lei la 1.049.496.061,65 lei (cu 14,21%), iar termenul de execuție a contractului a fost prelungit de la data de 14.04.2013 la data de 14.03.2020 (cu aproximativ 7 ani).”, au precizat reprezentanții oficiali ai Guvernului, în raportul oficial, potrivit celor de la Mediafax.

Raportul mai arată și faptul că în oferta ce fusese declarată câștigătoare, nu au fost detaliate și elementele componente ale valorii pentru cheltuielile de monitorizare a modului de comportare a lucrărilor executate și a preîntâmpinării unor posibile efecte negative asupra construcțiilor existente. A mai fost vorba și despre valoarea cheltuielilor pentru lucrările aferente organizării de șatier, deși autoritatea contractantă a solicitat respectivele informații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI