Nelu Tătaru, vești proaste despre Ioan Cătălin Denciu. Ce se întâmplă acum cu medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Andreea Bisinicu 16.11.2020, 14:51
Nelu Tătaru, vești proaste despre Ioan Cătălin Denciu. Ce se întâmplă acum cu medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Ce se întâmplă acum cu medicul rănit în incendiul din Piatra Neamţ. Nelu Tătaru, vești proaste despre doctorul Ioan Cătălin Denciu. Care este starea de sănătate a cadrului medical.

Ce se întâmplă acum cu medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Medicul Ioan Cătălin Denciu a fost rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ şi transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Ministrul Sănătății a declarat, luni dimineață, că s-au luat toate măsurile pentru starea medicului rănit în explozia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Cadrului medical i-au fost efectuate o procedură de dializă, o reechilibrare şi tratamentul arsurilor. Nelu Tătaru a adăugat că starea dr. Denciu este stabilă.

„Da, a ajuns ieri acolo în jurul orei 12.00. S-a făcut o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în arsuri. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluarea lor în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18.00 avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo”, a afirmat Nelu Tătaru, conform news.ro

Ce se întâmplă acum cu medicul rănit în incendiul din Piatra Neamţ. Întrebat dacă medicul Ioan Cătălin Denciu a fost operat în Belgia, Nelu Tătaru a spus că a suferit prima intervenție medicală la spitalul Floreasca din Capitală.

„El primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri, când a aterizat. S-a făcut o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală – I, II, III şi IV, evaluarea de la Floreasca prezenta 70-75% arsuri de gradul II şi III”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cine este medicul erou care a incercat sa salveze pacientii din Piatra Neam
Cine este medicul erou care a incercat sa salveze pacientii din Piatra Neam

Cine este medicul erou care a salvezat viața pacienților în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, a avut loc incidentul care a adus în memoria românilor tragedia de la Colectiv. Un incendiu a mistuit două saloane de pe secția de Terapie Intensivă, ducând la un bilanț negru al deceselor. Dintre cei 15 pacienți aflați la ATI, șapte au decedat pe loc, în timp ce ulterior alți trei au pierdut lupta cu viața. Bilanțul total al victimelor a urcat la zece persoane.

Situația ar fi putut fi însă și mai gravă dacă de gardă nu ar fi fost un medic ATI care să intre în flăcări pentru a-i salva pe pacienții din salonul de Terapie Intensivă, unde a izbucnit focul. Ioan Cătălin Denciu este doctorul care a încercat să îi scoată pe bolnavi din salonul în flăcări și astfel el s-a ales cu o bună parte din corp afectată de arsuri.

Pe de altă parte, patru cadre medicale au fost și ele afectate de flăcări, dintre care și medicul ATI care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost preluat de un elicopter SMURD. Denciu provine dintr-o familie de doctori, soția sa fiind și ea medic ginecolog. Cei doi sunt părinții a doi copii.

Celelalte cadre medicale nu au prezentat probleme notabile. Pe tură, în seara aceea, erau de gardă la ATI opt asistente și doi medici specialiști, conform declarațiilor lui Lucian Micu, managerul spitalului.