Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: Starea de urgență s-ar putea păstra în anumite zone ale țării. Bătrânii vor mai rămâne în case

Redacția IMPACT 13.04.2020, 22:00
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: Starea de urgență s-ar putea păstra în anumite zone ale țării. Bătrânii vor mai rămâne în case

Ministrul Sănătății vorbește despre o posibilă relaxarea a condițiilor impuse de autorități, privitoare la posibilitatea ieșirii din casă. Acestea, însă, nu fac referire și la vârstincii de peste 65 de ani.

În ce condiții s-ar putea renunța la restricțiile impuse autorități

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății explică faptul că ridicarea restricțiilor nu va fi posibilă în următoarele săptămâni, cu atât mai mult cu cât urmează o perioadă destul de dificilă pentru România. Însă, Ministrul spune că o posibilă relaxare a măsurilor impuse ar putea fi posibilă abia după 15-20 mai, sau chiar de la 1 iunie, dar că aceasta necesită anumite precauții.

Nelu Tătaru, despre restricțiile impuse de autorități. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Nelu Tătaru, despre restricțiile impuse de autorități. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Tătaru, potrivit Digi24.

Referitor la aceste posibile măsuri de relaxare, Nelu Tătaru a spus că acestea nu se aplica persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care vor fi nevoite să rămână, în continuare, la domiciliu.

„Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a explicat Nelu Tătaru.

Luni, Ministrul Sănătății a ajuns la Galați, într-o vizită la un cămin privat de îngrijirea bătrânilor, aflat în carantină. Totodată, Nelu Tătaru a fost prezent și la Spitalul Judeţean, care îngrijeşte, la ATI (Secția de Anestezie și Terapie Intensivă), cazurile foarte grave de infectări.

Urmăriți Impact.ro și pe