Nelu Tătaru, în lacrimi. Dezvăluirea impresionantă, făcută de ministrul Sănătății despre familia sa

Iancu Andreea 05.06.2020, 13:32
Nelu Tătaru, în lacrimi. Dezvăluirea impresionantă, făcută de ministrul Sănătății despre familia sa

Dincolo de sacouri sobre și discursuri politice, și cei aflați la conducerea statului sunt oameni. Iar emoțiile nu încetează să apară, chiar și în situația lor. Astfel, Ministrul Nelu Tătaru dezvăluie într-un interviu pentru libertatea.ro, cum a resimțit această perioadă. În primul rând, familia oficialului a fost cea care a suferit cel mai mult.

„Mi-am văzut copilul după cinci săptămâni”

Cel care s-a aflat în echipa de coordonare a măsurilor împotriva pandemiei a mărturisit că a trecut printr-o perioadă dificilă. Vizibil emoționat, Nelu Tătaru a vorbit despre cele cinci săptămâni petrecute departe de soție și de copilul de 10 ani.

Copilul nu putea să spună nimic când m-a revăzut. Plecasem de acasă cu cinci săptămâni în urmă, secretar de stat, veneam ministru. Copilul venea la mine, voia să mă atingă, dar îmi era frică să îl ating.

Totodată, ministrul a dezvăluit că și acum cel mic este de nedezlipit de lângă el, atunci când ajunge acasă. O perioadă dificilă a parcurs și soția lui Tătaru. Chiar și așa, ambii membrii ai familiei au fost înțelegători.

Îmi simte lipsa, dar au fost momente importante. Mă înțelege, înțelege situația și vrea să se facă în continuare doctor. Și ăsta este un lucru important, a spus ministrul. Soția mea a avut răbdare și înțelegere. A fost o perioadă grea, în care a fost și mama, și tată, dar a înțeles și momentul, și menirea, și importanța a ceea ce am traversat cu toții, a povestit Nelu Tătaru pentru libertatea.ro.

Ministrul, vizibil emoționat, în platoul Libertatea
Ministrul, vizibil emoționat, în platoul Libertatea

„Am simțit că trebuie să fiu acolo”

Nelu Tătaru a mărturisit că nu doar el a trăit clipe grele. Cadrele medicale au fost și ele supuse unor trăiri nemaiîntâlnite. Medicii din România s-au simțit dezorientați și deznădăjduiți, la începutul pandemiei. Ministrul menționează că aceștia se aflau în imposibilitatea de a-și ajuta pacienții, fiind și ei expuși la rândul lor. Atunci, omul Nelu Tătaru a considerat că este nevoie ca el să își facă datoria. Gândul acesta l-a determinat să treacă peste problemele personale și să acționeze pentru binele comun.

I-am văzut pe medici la începutul pandemiei dezorientați, deznădăjduiți, acuzând, nu ostentativ, o lipsă, ci expunerea și imposibilitatea de a-i ajuta pe alții. Acela a fost cel mai important moment, când am simțit că trebuie să fiu acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...