Nelu Tătaru, declarații fără precedent. ”Vaccinarea nu împiedică infectarea”. Care sunt, totuși, avantajele

Stan Filon 16.12.2020, 19:16
Nelu Tătaru, declarații fără precedent. ”Vaccinarea nu împiedică infectarea”. Care sunt, totuși, avantajele

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații cutremurătoare, legate de vaccinul anti-coronavirus. Oficialul a spus pur și simplu că vaccinarea nu împiedică infectarea cu coronavirus. Aceste declarații vin parcă să confirme românilor care nu doreau să se vaccineze ceea ce se specula până acum.

Nelu Tătaru a spus că vaccinarea nu împiedică infectarea cu coronavirus

Așadar, ministrul Săntății a spus că vaccinul nu împiedică infectarea cu noul coronavirus, însă persoanele vaccinate care s-ar infecta, vor avea o formă mai ușoară a bolii. ”Vaccinarea nu împiedică infectarea, dar putem face o formă ușoară sau asimptomatică de boală, nu mai este acea putere de transmitere a virusului. Nu vom avea același număr de boli, sau același număr de decese”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă persoanele care se află în grupele de risc ar putea avea probleme dacă se vaccinează, ministrul susține că mai este nevoie de niște investigații. ”Nu s-a observat nicio contraindicație pentru acest vaccin. Există o stare alergică, care trebuie investigată. Dozele se țin la -80 de grade, se țin în mașini speciale. Se vor duce la Institutul Cantacuzino, la congelatoarele pe care le avem. De asemenea, va fi stocat în teritoriu la spitalele militare.

Nelu Tataru a spus ca vaccinarea nu impiedica infectarea cu coronavirus
Nelu Tataru a spus ca vaccinarea nu impiedica infectarea cu coronavirus

”Primele doze de vaccin vor fi duse la cei de la spitalele de boli infecțioase”

De la centrele regionale vor fi duse la punctele de vaccinare. Primele doze de vaccin vor fi duse la cei de la spitalele de boli infecțioase, e vorba de personalul medical. Ei au prioritate pentru vaccinare. Oamenii pot face vaccinul la centrele de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie”, a încheiat Tătaru.

Acesta a făcut precizări și legate de restricțiile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății a spus că restricțiile vor fi valabile și în perioada sărbătorilor de iarnă, iar carantina se va impune doar în localitățile unde se trece de indicele de 6 infectări la mia de locuitori.

Totodată, ministrul Sănătății a vorbit și despre situația din Capitală, unde acesta spune că regulile nu sunt respectate. El a precizat că nu își dorește carantinarea Capitalei, însă e nevoie de o supraveghere mai atentă, mai ales în perioada sărbătorilor.

”București, Ilfov, Constanța, sunt cele trei zone unde incidența este mare”

”În București cred că trebuie monitorizată mai bine aplicarea acestor măsuri. Degeaba vi cu niște măsuri dacă nu sunt aplicate. București, Ilfov, Constanța, sunt cele trei zone unde incidența este mare. Urmărirea aplicării acestor reguli este esențială în acest moment”, a mai precizat ministrul.

Întrebat dacă se așteaptă ca numărul infectărilor să crească alarmant după Crăciun, ministrul susține că nu există așteptări, însă autoritățile vor fi pregătite pentru orice scenariu.

”Nu ne așteptăm la o creștere masivă, dar totul depinede de noi dacă respectăm regulile. Totuși,  o să fim pregătiți. Gestionarea se va face la fel, adică local și ne vom adapta pentru fiecare localitate în parte, dar pentru mine respectarea regulilor rămâne prioritară. Trebuie să avem anumite precauții”, a mai spus Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI