Nelu Tătaru, anunț important pentru români. Cât mai vrea să prelungească starea de alertă

Rădulescu Valentin 11.08.2020, 15:16
Nelu Tătaru, anunț important pentru români. Cât mai vrea să prelungească starea de alertă

Ministrul Sănătății a discutat despre numărul mare de cazuri confirmate pe teritoriul României. Nelu Tătaru vrea ca starea de alertă să fie prelungită și oamenii să fie mult mai precauți cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială și purtarea măștii.

Nelu Tătaru, despre starea de alertă

Ministrul Sănătății a vorbit recent despre situația actuală a României, cu privire la ultimele cifre înregistrate în această perioadă. Nelu Tătaru este de părerea că starea de alertă trebuie să se prelungească, deoarece numărul mare de persoane depistate pozitiv cu noul tip de virus nu permit ridicarea anumitor restricții. De astfel, amintim că starea de alertă urmează să expire pe data de 16 august.

„Eu sper să rămânem la 1200 (n.r. cazuri zilnice de COVID), după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou. Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri.

Crește numărul celor internați la Terapie Intensivă, iar semnalele de alarmă sunt când vor fi aglomerări la Unitățile de Primire-Urgență și pacienți la ATI.Avem în jur de 1.030 de paturi ATI ventilate, am plecat de la 840.

Sistemul medical își face datoria, DSP-urile își fac datoria, dar pandemia nu se tranșează în spital, trebuie să facem un efort cumulat, cu toții”, a spus Nelu Tătaru, potrivit libertatea.ro.

Nelu Tătaru, anunț important pentru români. Cât mai vrea să prelungească starea de alertă
Nelu Tătaru, anunț important pentru români. Cât mai vrea să prelungească starea de alertă

Personalul medical este suprasolicitat

Ministrul Sănătății a ținut să mai vorbească și despre cadrele medicale, care se luptă de luni bune cu pandemia. Nelu Tătaru a precizat că foarte mulți sunt obosiți și dezamăgiți pentru că munca lor nu este apreciată. Totodată, Nelu Tătaru face un apel la respectarea măsurilor de protecție, pentru a nu ajunge într-o situație dificilă.

„Personalul medical este obosit, este dezamăgit, pentru că cineva, să nu vorbesc în anumiți termeni, a nesocotit munca lor de luni de zile. Era o perioadă a concedilor, era o perioadă în care spitalele erau mai mult goale decât pline, astăzi vedem cu totul altceva. De aceea am recomandat și am rugat să mai facem un efort pentru sănătatea românilor, chiar dacă este greu, chiar dacă unii au nesocotit munca noastră. Obosim și noi și la un moment dat obosesc și pacienții și nu mai pot lupta.”, a mai adăugat Nelu Tătaru, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe