Nelu Tătaru a făcut anunțul de care se temea toată lumea. În ce condiții se va impune din nou starea de urgență în România

Ministrul Sănătății a vorbit joi despre situația în care s-ar putea reimpune starea de urgență, pe teritoriul României. Nelu Tătaru a declarat într-un interviu că România nu a depășit încă primul val de îmbolnăviri și că momentan se află pe o curbă ascendentă.

În ce condiții s-ar putea reimpune starea de urgență în România

Nelu Tătaru explică faptul că starea de urgență nu se va institui doar pentru că în două zile s-a înregistrat un număr crescut de cazuri de coronavirus-614 joi și 555 miercuri. Starea de urgență va fi instaurată atunci când va exista o transmitere accentuată și dacă numărul de cazuri de infetări în 3-4 zile va fi mai mare de 10.000.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă.

În condiţiile în care avem aceste 10.000 de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, într-un interviu acordat Agerpres.

GCS: Bilanțul ultimelor 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în România au apărut 614 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, cea mai mare valoare înregistrată de la începutul epidemiei în România și până în prezent. Acest lucru duce numărul total de cazuri de infecție la 30.789, în timp ce cel al deceselor la 1.834, arată cele mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: Inquam Photos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI