Nelu Ploieșteanu, destin identic cu cel al Corneliei Catanga. Detalii cutremurătoare despre regretații artiști

Iancu Andreea 02.04.2021, 13:35
Nelu Ploieșteanu, destin identic cu cel al Corneliei Catanga. Detalii cutremurătoare despre regretații artiști

Două legende ale muzicii lăutărești par să fi hotărât să își facă ieșirea din scenă împreună. Nelu Ploieșteanu, care a plecat la cele sfinte în această dimineață, a avut un destin identic cu cel al Corneliei Catanga. Regretații artiști au decedat răpuși de Covid-19, în ciuda speranțelor celor apropiați că starea lor s-ar fi putut îmbunătăți.

Nelu Ploieșteanu a avut un destin identic cu cel al Corneliei Catanga

Lacrimi și multă durere în suflet în aceste zile pentru familiile celor mai mari nume ale muzicii lăutărești, dar și pentru fanii care i-au iubit pe Nelu Ploieșteanu și pe Catanga. După ce în urmă cu o săptămână, Cornelia Catanga se stingea din viață în urma unui stop cardio-respirator, răpusă de Covid-19, astăzi vestea că și Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu temuta boală a adus o durere în plus pentru apropiații celor doi. Pe lângă faptul că ambii artiști au iubit muzica lăutărească, reușind să bucure fiecare petrecere la care participau, Nelu Ploieșteanu pare să fi avut un destin identic cu cel al Corneliei Catanga.

Asemănător și la fel de tragic sfârșea “Regina muzicii lăutărești”, Cornelia Catanga, în urmă cu o săptămână, exact în noaptea de joi spre vineri. Marea doamnă a încetat din viață pe data de 26 martie, în timp ce Nelu Ploieșteanu pe 2 aprilie, la fix o săptămână distanță de aceasta. De asemenea, cei doi artiști s-au numărat printre aceia care au preferat să se trateze acasă, deși primele simptome de Covid-19 debutaseră deja. Inițial, ambii au refuzat internarea în spital, însă au fost nevoiți să primească îngrijiri de specialitate după ce starea lor s-a agravat.

Cornelia Catanga ajungea joi, pe 25 martie, la Spitalul Universitar din București, iar la numai o zi distanță, pe 26 martie, marea artistă a decedat. Pe de altă parte, Nelu Ploieșteanu a început să se simtă rău pe 11 martie, însă a refuzat să fie internat. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, Ploieșteanu a revenit în spital, însă plămânii săi erau deja afectați în proporție de 70%, fiind internat cu o saturație de oxigen de 50%.

Cornelia Catanga și Nelu Ploieștean, destin tragic, la diferență de o săptămână unul de celălalt
Cornelia Catanga și Nelu Ploieștean, destin tragic, la diferență de o săptămână unul de celălalt

Ultimul gând transmis de către Catanga prietenului său Nelu Ploieșteanu

Similaritățile dintre cele doi artiști nu se opresc aici. Ambele tragedii au fost anunțate de către jurnalista Mara Bănică, care dezvăluia că “Regina muzicii lăutărești” pleca dintre noi.

Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpadit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardio-respirator, suprapus cu un COVID a răpus o, acum o oră (n.r.: 03:52), la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!, scria Mara Bănică în dimineața de 26 martie.

Și în această dimineață, tot Mara Bănică a dat vestea că Nelu Ploieșteanu a murit.

Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti odihnească sufletul în Rai!, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Cornelia Catanga i-a transmis un ultim mesaj prietenului său, Nelu Ploiesteanu
Cornelia Catanga i-a transmis un ultim mesaj prietenului său, Nelu Ploiesteanu

Înainte de a părăsi această lume, răpusă de Covid-19 și de celelalte probleme de sănătate cu care se confrunta, Cornelia Catanga a făcut un ultimul gest pentru bunul său prieten, Nelu Ploieșteanu. Aceasta aflase că marele artist trece prin clipe grele și a ales să se roage pentru sănătatea acestuia. Catanga posta un ultim mesaj pentru colegul său, pe contul său de Facebook.

Să ne rugăm cu toții pentru sănătatea lui Nelu, fratele nostru, unul dintre marii artiști ai muzicii lăutărești, ca bunul Dumnezeu să-i ajute și să treacă și peste această mare cumpănă și să se întoarcă în sânul familiei. Doamne, ai grija de el și de familia lui!!!, scria pe Facebook Cornelia Catanga.

Aurel Pădureanu, alături de regretata Cornelia Catanga
Aurel Pădureanu, alături de regretata Cornelia Catanga

Aurel Pădureanu regretă moartea bunului său prieten Nelu Ploieșteanu

Fostul partener de viață al Corneliei Catanga trece prin momente cumplite, după ce în urmă cu o săptămână își pierdea soția, iar astăzi a aflat că și Nelu Ploieșteanu a fost răpus de aceeași boală. Aurel Pădureanu și artistul de muzică lăutărească aveau o prietenie de peste 50 de ani, iar vestea că acesta a plecat dntre noi l-a marcat profund. Pentru că regretă enorm că Regina muzicii lăutărești nu a fost înmormântată potrivit valorii sale, Aurel Pădureanu și-a dorit ca măcar Nelu Ploieșteanu să aibă parte de funeraliile meritate.

Îmi pare rău, Nelu Ploieșteanu, prietenul meu de 50 de ani, și al meu, și al Corneliei nu mai este. Părerea mea ar fi – dar nu am cu cine să vorbesc- să fie dus în biserică, să îl lase pe el, dacă pe soția mea nu au lăsat-o. Măcar el ar trebui, a fost un artist mare și se duc artiștii mari. Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au fost cei mai mari artiști ai muzicii lăutărești. Ar trebui lăsat în biserică, nu cum au făcut cu soția mea! Toată viața nu o să uit treaba asta, până când nu m-oi duce lângă ea, a spus Aurel Pădureanu, pentru Fanatik.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe