Negocieri între Xiaomi și BAIC: compania chineză vrea să accelereze procesul de producție pentru mașinile electrice

Bogdan Bârliga 29.08.2022, 16:10
Negocieri între Xiaomi și BAIC: compania chineză vrea să accelereze procesul de producție pentru mașinile electrice

Xiaomi se apropie tot mai mult de faza intrării în producție al primului model auto cu propulsie electrică dezvoltat de companie.

La finalul anului trecut compania chineză a demarat procedurile pentru construirea în apropiere de Beijing a unei uzine dedicată producerii mașinilor electrice și acum căută parteneri pentru creșterea producției.

De la telefoane la mașini electrice

O știre surprinzătoare venită din China în luna octombrie a anului trecut a bulversat industria auto și a dus la creșteri consistente pe bursă: compania Xiaomi, cunoscută pentru producția de smarphone-uri, a anunțat că va intra pe piața mașinilor electrice.

Xiaomi prezentase anterior și un plan de investiţii prin care își prezenta strategia pentru dezvoltarea unei game de autoturisme electrice.

Conform acestui plan compania va investi 10 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea și realizarea unei game de maşini electrice produse sub brand propriu.

Acum Xiaomi se află în negocieri cu Beijing Automotive Group Co (BAIC) privind o posibilă colaborare în vederea producerii de vehicule electrice, se arată într-un material publicat de Bloomberg.

Cele două companii explorează diferite opţiuni, inclusiv achiziţionarea de către Xiaomi a unei participaţii în a doua fabrică Hyundai Beijing, care are licenţă pentru a produce automobile în China.

Primul model electric produs de Xiaomi ar trebui să intre în producție în anul 2024.

Sony și Honda au decis să colaboreze pentru producerea mașinilor electrice

Și Sony a prezentat  la Consumer Electronics Show (CES) conceptul unui SUV electric și anunța la acel moment că va înființa o nouă divizie prin care va intra pe piața mașinilor electrice.

Între timp Sony și Honda au anunțat demararea unui parteneriat prin care sa vor pune bazele pentru formarea unei alianțe strategice axată pe dezvoltarea și producerea de mașini electrice.

Cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere cu intenția de a înființa o societate de tip joint venture și intenționează chiar să comercializeze împreună viitoarele autoturisme electrificate.

Sony are deja în teste un alt autoturism electric și intenționează să lanseze o serie de noi tehnologii pentru condusul autonom.  Compania niponă prezentase anul trecut la CES conceptul unui sedan cu sistem electric de propulsie denumit Vision-S 01.

Noul concept prezentat în acest an la Consumer Electronics Show (CES) este denumit Vision-S 02 și folosește platforma utilizată de compania niponă și pentru primul concept.

SUV-ul electric cu tracțiune integrală are un sistem de propulsie format din două motoare electrice amplasate pe fiecare punte cu o putere totală de 544 CP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...