Navă rusească incendiată în Marea Neagră, lângă Insula Șerpilor. Pierderi importante pentru Kremlin

Mihnea Tălău 13.05.2022, 15:59
Navă rusească incendiată în Marea Neagră, lângă Insula Șerpilor. Pierderi importante pentru Kremlin

Rusia a mai pierdut, în apropierea Insulei Șerpilor, o navă în Marea Neagră. Un vapor rusesc de aprovizionare a fost lovit de tirurile ucrainene, a luat foc, fiind ulterior transportat către portul Sevastopol.

Nava rusească Vsevolod Bobrov lovită în plin

„Potrivit surselor mele, nava a fost lovită şi a izbucnit un incendiu. Este vorba despre o navă auxiliară nou-nouţă din proiectul 23120 Vsevolod Bobrov”, a anunţat pe Twitter Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului afacerilor Interne al Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei militare regionale din Odesa, Serhiy Bratciuk, a transmis, joi, pe Telegram că nava a fost avariată şi incendiată în urma unei lovituri ucrainene.

„Ca urmare a acţiunilor Marinei noastre, nava de sprijin Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota rusă, a luat foc. Se spune că şchiopătează spre Sevastopol”, a anunţat Bratciuk, citat de Ukrinform.

Cu toate acestea, a adăugat purtătorul de cuvânt, „informaţiile urmează să fie clarificate”.

„Dar faptul că a suferit o ‘muşcătură de şarpe’ în zona Insulei Şerpilor este adevărat”, a spus el.

Nava rusească, „Vsevolod Bobrov”, a fost remorcată la Sevastopol din zona Insulei Șerpilor după ce a luat foc. Zona Insulei Șerpilor este teatrul unor confruntări intense între forțele ruse și cele ucrainene, ambele părți anunțând că au provocat pagube adversarului.

Razboi in Ucraina, ziua 73

Perimetrul Insulei Șerpilor teatru de război

Potrivit sursei citate, în ultimele săptămâni, în apropierea Insulei Şarpilor, forţele Armate ale Ucrainei au distrus alte șase nave ale Flotei ruseşti din Marea Neagră, inclusiv nava amiral crucişătorul „Moscova”.

Nava-amiral a Flotei ruse din Marea Neagră şi unul dintre vasele de luptă considerate a fi mândria flotei ruse, crucişătorul purtător de rachete Moskva, a fost puternic avariată și s-a scufundat în urma unei explozii puternice la bord.

Insula Șerpilor este locul care a stârnit o largă emoție atunci când a în doua zi a invaziei ruse în Ucraina a fost atacată. Cei 13 soldați ucraineni au refuzat să se predea și s-a spus că au fost uciși în schimbul de focuri. Ulterior a ieșit la iveală a că aceștia trăiesc și totul a fost doar o poveste de război.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...