Naționala Germaniei ar putea avea o femeie selecționer. Cine este Martina Voss

Stan Filon 11.03.2021, 20:53
Naționala Germaniei ar putea avea o femeie selecționer. Cine este Martina Voss

Fotbalul se schimbă pe zi ce trece, iar ultima dovadă vine din Germania, acolo unde viitorul selecționer ar putea să fie o femeie! Postul urmează să rămână vacant, după ce Joachim Low a anunțat că va părăsi banca Germaniei după Euro 2020.

Naționala Germaniei ar putea avea o femeie selecționer

Joachim Low a anunțat că va părăsi banca Germaniei după Euro 2020, iar nemții au început să caute deja un înlocuitor. Printre candidații preferați de suporteri este Jurgen Klopp, dar banca tehnică ar putea fi preluată la fel de bine și de Martina Voss-Tecklenburg, actualul selecționer al naționalei feminine.

Oliver Bierhoff a confirmat acest lucru: “Nu exclud nimic niciodată. Puteţi continua cu speculaţiile”, a spus directorul naţionalei, citat de News.ro. Martina Voss-Tecklenburg, în vârstă de 53 de ani, a evoluat cu naţionala Germnaiei la trei Campionate Mondiale şi la cinci Europene. A jucat în culorile naționale de 125 de ori, iar din anul 2019 a devenit selecţionerul Germaniei. În plus de asta, Oliver Bierhoff a antrenat și naționala Elveției, între anul 2012 şi 2018.

Nationala Germaniei ar putea avea o femeie selectioner
Nationala Germaniei ar putea avea o femeie selectioner

Joachim Low vrea să încheie mai devreme contractul cu naționala, după rezultatele slabe obținute în ultimii ani

Joachim Low și-a anunțat plecarea de la naționala Germaniei, după 15 ani. Selecționerul se află din 2006 la cârma Mannschaft. Low, în vârstă de 61 ani, are un acord valabil până la încheierea Mondialului din Qatar, însă selecţionerul a solicitat responsabililor DFB întreruperea contractului său după EURO 2020 (11 iunie – 11 iulie 2021), a precizat Federaţia germană într-un comunicat.

Joachim Low a condus naţionala Germaniei la câştigarea titlului de campioană mondială în 2014, dar a atras antipatia fanilor naționalei, fiind criticat pentru rezultatele modeste din ultimii ani.

România va întâlni Germania în cadrul Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Meciul este programat pe data de 28 martie, la Bucureşti. Meciul retur este programat pentru data de 8 octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI