Naționala de fotbal a Italiei, de vină pentru creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19? Autorităţile aduc acuzaţii grave

Andrei Cezar, Rădulescu Valentin 22.07.2021, 09:56

Echipa națională a Italiei este în centrul unui scandal, după câștigarea Campionatului Eruopean de Fotbal. ”Squadra Azzurra” este acuzată de autoritățile de la Roma că a contribuit la creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Acuzații grave în Italia. ”Squadra Azzurra” învinuită de creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19

La nici două săptămâni de la câștigrea prestigiosului trofeu european, ”azzurrii” au fost luați în colimator de autoritățile din peninsulă. Și nu în mod deosebit jucătorii, ci mai mult președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, care este arătat cu degetul pentru creșterea numărului de infectări.

Totul ar fi pornit, în opinia autorităților locale de la Roma, după ce elevii lui Roberto Mancini au dorit să împărtășească bucuria obținerii titlului de cea mai bună echipă națională de pe continent împreună cu suporterii. Italienii au organizat un tur pe străzile Romei cu un autocar descoperit.

Suporterii s-au adunat în număr mare pentru a sărbători alături de favoriții lor și astfel s-ar fi creat premisele transmiterii virusului și implicit creșterea numărului de cazuri. În acest caz, delegația italiană a fost acuzată că nu a cerut acceptul autorităților pentru organizarea unui astfel de eveniment.

”Plătim pentru așa numitul ‘efect Gravina’, dar, din fericire, nu avem complicații în spitale”, a declarat Alessio D’Amato, un membru din consiliul local al orașului Roma, citat de Football Italia, potrivit digisport.ro.

”Vom vedea un număr sporit de cazuri pentru că ne-am pierdut concentrarea din cauza sărbătoririi Campionatului European. Acest trend ascendent va continua în următoarele zile.

La majoritatea cazurilor noi este vorba despre tineri care nu s-au vaccinat încă, iar acest lucru arată încă o dată importanța vaccinării”, a mai spus D’Amato.

Nationala Italiei sarbatoreste alaturi de suporteri castigarea EURO 2020
Nationala Italiei sarbatoreste alaturi de suporteri castigarea EURO 2020

Ce le-a spus Roberto Mancini elevilor săi, înainte de finala cu Anglia

Italia a devenit campioană europeană, după ce a învins Anglia, în finală, la loviturile de departajare (1-1 și 3-2 d.l.d). Pe tot parcursul turneului final, italienii au fost filmați pentru realizarea unui documentar care a fost lansat ulterior, numit “Sogno Azzuro”.

Roberto Mancini a fost imortalizat cu câteva minute înaite de marea finală, în timp ce le ținea un discurs simplu, dar încurajator, elevilor săi, dezvăluidu-le, totodată, și primul 11.

“Așadar… nu am să vă zic nimic. Știți foarte bine cine sunteți. Nu suntem aici din nimereală. Suntem singurii stăpâni ai sorții noastre. Nu arbitrii, nu advesarii, nimeni altcineva. Ok? Știți ce aveți de făcut.”, le-a spus Mancini jucătorilor Squadrei Azzurra.