NASA confirmă: Se apropie de Pământ și se deplasează cu 35.000 de kilometri pe oră

Badea Violeta 13.04.2022, 15:14
NASA confirmă: Se apropie de Pământ și se deplasează cu 35.000 de kilometri pe oră

NASA face un anunț îngrijorător. Cercetătorii au reperat, de curând, o cometă de dimensiuni record care se îndreaptă spre Pământ. Nucleul său de gheață este mai mare decât oricare altul văzut vreodată, măsurând circa 85 de mile în diametru. Așadar, oficial, aceasta este cea mai mare cometă văzută vreodată, în urma observațiilor efectuate de telescopul spațial Hubble.

NASA anunță că cea mai mare cometă văzută vreodată se îndreaptă spre Pământ

În urma observațiilor efectuate, cercetătorii NASA susțin că au reperat o nouă cometă. Nu este vorba de una oarecare, ci de cea mai mare din câte s-au observat până acum. Îngrijorător este că ea se îndreaptă în direcția planetei noastre.

Însă, specialiștilor le-a luat ceva timp până au reușit să determine exact cât de mare este cometa, deoarece ea se află la o distanță de aproximativ 3 miliarde de kilometri.

De asemenea, aceștia au fost încurcați și învelișul de gaz și praf care acoperă centrul cometei. Prin combinarea modelelor computerizate cu observațiile lui Hubble, astronomii conduși de Man-To Hui de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Macao au reușit să separe nucleul cometei de învelișul său și să dezvăluie dimensiunea corpului său principal.

„Este mare și este mai neagră decât cărbunele”, a declarat David Jewitt, coautor al unui studiu care descrie descoperirea, într-un comunicat de presă al NASA.

„Am bănuit întotdeauna că această cometă trebuie să fie mare, deoarece este atât de strălucitoare la o distanță atât de mare. Acum confirmăm că este”, a mai adăugat acesta.

O mega cometa se apropie de Pamant
O mega cometa se apropie de Pamant

NASA îi liniștește pe pământeni

Specialiștii de la NASA au declarat, totuși, că sunt șanse mici ca această cometă să lovească Pământul. Conform analizelor efectuate de aceștia, aceasta va trece pe lângă Soare, la 1,5 miliarde de kilometri de steaua sistemului nostru solar, abia în anul 2031.

De asemenea, oamenii de știință susțin că obiectul se va afla la o distanță considerabilă și față de planeta Saturn. Cometa a fost observată pentru prima dată în anul 2010.

În toți acești ani, specialiștii au încercat să afle mai multe detalii despre obiect, cu ajutorul telescopului Hubble, prin intermediul căruia spuneam că au aflat dimensiunea lui, dar și traiectoria pe care o va avea în viitor.

Cometele sunt obiecte mari, alcătuite din gheață și praf, care orbitează în jurul Soarelui și sunt cunoscute mai ales pentru dârele lungi și strălucitoare pe care le lasă în urmă atunci când trec pe lângă steaua noastră. Uneori, aceste cozi pot fi vizibile de pe Pământ, oferind un deliciu pentru persoanele care se delectează privind fenomenele astronomice.

Urmăriți Impact.ro și pe