Narcis Neaga, directorul de la Drumuri și Autostrăzi, și-a făcut public salariul: cât a încasat anul trecut

Alexandru Ioanid 24.06.2019, 16:16
Narcis Neaga, directorul de la Drumuri și Autostrăzi, și-a făcut public salariul: cât a încasat anul trecut

Narcis Neaga, directorul CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și-a făcut publică declarația de avere. Acuzat că își ascunde veniturile și amenințat de o posibilă demitere, directorul de la Drumuri și Autostrăzi a dezvăluit cât a câștigat anul trecut.

Directorul CNAIR, Narcis Neaga, cel luat în vizor de premierul Viorica Dăncilă, a decis să-și facă publică declarația de avere. Până acum, în document nu figurau și sumele încasate de stat pentru funcția pe care o deține din mai 2018.

Atunci a fost numit director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și, înainte de a ocupa această funcție, a fost ministru al Transporturilor.

Cât a încasat Narcis Neaga ca director al companiei care ar trebui să facă drumuri și autostrăzi

Narcis Neaga, directorul CNAIR, a decis să-și facă public salariul încasat de la instituția pe care o conduce. Potrivit documentului, el a încasat anul trecut de la CNAIR aproape 180.000 de lei. Asta înseamnă un salariul lunar în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Această sumă reprezintă salariul de director, dar și de membru al Consiliului de Administrație.

Inițial, Narcis Neaga ținea la secret banii pe care-i primește de la CNAIR. În declaratția de avere inițială, sumele erau acoperite cu un marker negru.

G4Media arăta, recent, că Narcis Neaga a menționat în declarația de avere un teren intravilan în Tuzla, de 1237 mp, două case de vacanță în Avrig, un apartament în Sibiu și unul în București.

De asemenea, directorul CNAIR mai are și un credit de 203.000 lei, pe care trebuie să-l plătească până în 2020. Narcis Neaga ar putea fi curând demis de la conducerea CNAIR.

Premierul Viorica Dăncilă susținea, recent, că ia în calcul schimbarea sa din funcție pentru că a promis 100 de kilometri de autostradă până la sfârșitul anului, dar situația din teren e departe de această promisiune.

Urmăriți Impact.ro și pe