N-ai fi bănuit niciodată asta. De ce nu există camerele cu numere 420, 13 și 217 în hoteluri

Beatrice Dumitru 26.05.2023, 22:48
N-ai fi bănuit niciodată asta. De ce nu există camerele cu numere 420, 13 și 217 în hoteluri

Superstițiile influențează multe persoane și unele fapte ne afectează cu adevărat viața de zi cu zi. Acest lucru poate avea legătură cu hotelurile. Ți se pare ciudat că în unele unități nu există camere cu numerele 420, 13 și 217? Ești curios să știi mai multe și ce ascunde acest celebru număr 420? Află din rândurile de mai jos.

Fără camere cu numărul 420 în hoteluri

În Statele Unite, la începutul anilor 70, numărul 420 a devenit un fel de cod secret. Povestea spune că un grup de studenți californieni din San Rafael obișnuiau să se întâlnească în fiecare zi la ora „4:20 p.m” pentru a fuma un joint. Numit „Waldos”, acest grup a ajuns să răspândească acest număr„420” dincolo de granițele Californiei și Statelor Unite. Chiar și astăzi, este un termen simbolic pentru fumătorii de canabis, iar „4/20” s-a transformat chiar într-o dată emblematică, 20 aprilie reprezentând sărbătoarea neoficială a fanilor canabisului. Și care ar fi legătura cu camerele de hotel?

Pentru a evita atragerea dependenților de canabis, mulți proprietari de hoteluri au decis să renunțe la numărul 420 de pe ușa camerei. Dar, se pare că mai există un alt motiv și mai ciudat. Se pare că în multe ocazii, plăcuțele de pe ușile pe care era afișat numărul 420 ar fi fost furate. Un fenomen care s-a răspândit și în afara hotelurilor: multe indicatoare rutiere care poartă acest număr au fost și ele furate.

N-ai fi bănuit niciodată asta. De ce nu există camerele cu numere 420, 13 și 217 în hoteluri
Hoteluri fără camere cu numerele 420, 13 și 217.

De ce nu există camere cu numărul 13 în hoteluri

Numărul 13 îi face să tremure pe cei mai mari superstițioși. De aceea, nu este de mirare că în majoritatea hotelurilor nu există camere cu acest număr, deoarece ar fi extrem de nepopular pentru că despre 13 se spune că aduce ghinion și  atrage probleme.

De asemenea, mulți constructori de clădiri din întreaga lume au ales să renunțe la etajul cu numărul 13. Pe același principiu, ai auzit vreodată de o mașină cu acest numor în Formula 1? Nu există. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a-i liniști pe toți cei care au fobie de numărul 13.

De ce refuză unele persoane camera cu numărul 217

Dar unele persoane au probleme și cu 217 și refuză camera de hotel cu acest număr. Dar de ce? Ei bine, se referă la un roman celebru al lui Stephen King, thrillerul horror „The Shining”, după care s-a făcut și film. Oricine a văzut pelicula cu Jack Nicholson, știe despre ce este vorba. Povestea se concentrează pe camera 217 a hotelului Overlook, unde personajul principal, Danny Torrance, găzsește cadavrul unei femei decedate în cadă.

Și se mai spșune că autorul romanului fusese cazat într-un hotel în care ar fi trăit aventuri destul de stranii, care l-ar fi inspirat foarte mult să-și scrie cartea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...