SPECIAL

Multimilionarul George Pădure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoară o femeie căreia îi datorează aproape 400 de milioane de lei vechi. Documente EXCLUSIVE

Cristian Botez 21.06.2021, 16:35
Multimilionarul George Pădure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoară o femeie căreia îi datorează aproape 400 de milioane de lei vechi. Documente EXCLUSIVE

George Pădure, fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, la începutul anilor ’90 și afacerist de succes, a pierdut procesul cu Iris Aloman, o doamnă care i-a închiriat milionarului în valută forte un apartament de lux, în zona bogaților din Nordul orașului. În apartamentul închiriat chiar pe Șoseaua Nordului nr.66-70, cu 1.200 de Euro, George Pădure și-a cazat soția de atunci, pe Miruna D., a cincea femeie oficială din viața avutului afacerist, cu care și are un băiețel de câțiva anișori.

Inițial, Iris Aloman, prin fiul ei, Ștefan Aloman, îi închiriase fostului primar apartamentul, în 2016, cu 1.100 de Euro, următorul an crescând chiria cu 100 de euro. Pădure s-a achitat de obligațiile contractuale până în decembrie 2019, când, fără nicio explicație dată proprietarei, a încetat să mai plătească întreținerea și utilitățile curente la apartament. La finalul anului 2020 datoria crescuse la peste 100 de milioane de lei, la care se adaugă și 2.400 de Euro, chiria pe două luni, pe care afaceristul a refuzat să o mai plătească.

Bătălie câștigată în instanță de Iris Aloman

Toate încercările lui Iris Aloman de a-și recupera banii au fost sortite eșecului, George Pădure ignorând-o total, astfel că femeia a fost nevoită să-și ceară drepturile, să-și recupereze banii în instanță. În timpul procesului, probabil într-un moment de rătăcire, George Pădure scrie, semnează și îi dă proprietarei, căreia îi datora deja, ca urmare a penalităților la datoriile de la bloc, care tot creșteau, la circa 150 de milioane de lei, la care se adăugau, desigur, cei 2.400 de Euro, o declarație în care recunoștea că datorează acesteia banii în discuție. Document care a intrat, de altfel, și în posesia reporterului impact.ro și pe care îl reproducem aici.

Multimilionarul George Padure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoara o femeie careia ii datoreaza aproape 400 de milioane de lei vechi (2)
Dovada datoriei lui George Pădure față de femeie

Prin abilitatea și tenacitatea avocatului angajat, Daniela Ioan, instanța dă câștig definitiv proprietarei și îl obligă pe George Pădure să achite banii datorați. În principal, banii pentru utilitățile la blocul din Șoseaua Nordului, banii pentru cele două luni de chirie restanți urmând să fie recuperați prin calitatea executorie a contractului de închiriere. De altfel, avocatul Daniela Ioan a demarat deja acțiunea de punere în executare a hotărârii instanței judecătorești.

Tupeu de milionar. Pădure a invitat proprietara la lansarea autobiogarfiei sale

Cu toate acestea, George Pădure se încăpățânează cu ostentație să înapoieze banii datorați lui Iris Aloman. Ba mai mult, într-un incredibil gest de sfidare, în luna decembrie 2020, când și-a lansat cartea autobiografică „O viață cât zece. Cum m-a urmărit Traian Băsescu”, milionarul a îndrăznit să o invite la lansare pe Iris Aloman.

Nu mi-a venit să cred ce tupeu a putut să aibă să mă invite, a declarat reporterului Impact.ro, Iris Aloman. După ce că îmi datora atâția bani, fapt pe care l-a și recunoscut cu nonșalanță, a avut obrăznicia să mă invite  la lansarea unei cărți, despre viața lui, acțiune care, cu siguranță, l-a costat mai mult decât îmi datora! Așa ceva nu am mai pomenit!, a mai spus, extrem de revoltată Iris Aloman.

George Padure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoară o femeie
Cartea multimilionarului, „O viață cât zece”

”Pădure m-a chemat să bem o cafea în picioare ca să se plângă”

Și nebunia lui George Pădure, bine jucată, nu s-a oprit aici. Anul acesta, nu cu mult timp în urmă, când era tot mai evident că va pierde procesul, a invitat-o pe Iris Aloman la o discuție.

M-a chemat la un local, gen bufet, nu știu cum să vă zic, de stăteam în picioare, ne-a spus proprietara păcălită de Pădure.

Și a continuat.

A început să se văicărească, ba că e strâmtorat, ba că a început nu știu ce afacere cu niște greci și că aduce deja sucuri din Grecia și că îmi dă banii când se pune pe picioare. Nu mai din astea mi-a spus. Mi-e și milă de el.

Multimilionarul George Pădure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoară o femeie căreia îi datorează aproape 400 de milioane de lei vechi
Iris-Aloman

”Femeia asta spune prostii! Ce sucuri am adus? Am adus pe dracu’. Îi dau un camion de sucuri dacă vrea”

În replică, în momentul când George Pădure a fost sunat de reporterul Impact.ro, afaceristul a spus:

Domne, femeia asta vorbește numai prostii! Eu am avut mare respect pentru doamna Iris Aloman, dar acum spune numai prostii! Ce sucuri domne! Aduc pe dracu’. Aaaa, am încercat eu ceva, dar nu a mers. Dacă vrea, îi trimit eu acum un camion de sucuri. Ce sucuri vrea ea! Ce datorie? Aaa, da, am să-i dau niște bani la bloc. Mare lucuru! Dar am zis că o să-i dau. Dacă nu termină cu prostiile ei, o dau în judecată.

Prin mijlocirea semnatarului acestui articol, dialogul a continuat. Iris Aloman:

Da. A zis, chiar m-a amenințat, așa consider eu, că dacă mai insist cu datoria, mă dă în judecată și mă ține în procese zece ani de zile. Își bate joc de mine”, a mai spus cu năduf femeia.

În aceeași discuție cu reporterul impact.ro, Iris Aloman își amintește și de o întâlnire, pe care a numit-o stranie, cu Miruna D., fost soție a lui George Pădure. Aceasta, ceva timp după ce apartamentul din Șoseaua Nordului fusese eliberat, venise, la apartament, însoțită de o altă tânără, din partea unei firme imobiliare care ar fi găsit un client pentru proprietară. Doamna Aloman spune că nu a știut atunci că la vizionare venise chiar soția lui Pădure. Ceva mai târziu ar fi fost sunată de aceasta, prilej cu care Miruna D. s-a și prezentat. Pe moment, Iris Aloman a crezut că Miruna ar fi vrut de fapt să se reîntoarcă în casa în care a locuit atâția ani.

Miruna D.
Miruna D., fosta soție a lui George Pădure

Miruna D. aduce lămuriri

Sunată de semnatarul acestui articol, Miruna D., un om decent și deschis, a spus că nu avut niciun gând ascuns atunci, că lucra într-adevăr pentru o firmă de imobiliare și că pur și simplu a dorit să o ajute pe Iris Aloman cu un client pentru apartamentul scos la închiriere. În ceea ce privește relația sa cu George Pădure, Miruna D. a făcut, cu mare decență, câteva precizări.

Nu mai am nicio legătură cu domnul Pădure de mult timp. A fost o legătură, o relație în viața noastră și atât. Practic noi am fost căsătoriți oficial o singură lună. Nu m-a chemat niciodată Pădure. Port cu mândrie și dragoste numele tatălui meu, care a fost un om de valoare. Problema cu apartamentul este o problemă contractuală între domnul George Pădure și doamna Iris Aloman. Eu doar stăteam acolo, eram angajată a hotelului domnului Pădure, care nu mai deține acum acel hotel. Și atât. O poveste încheiată. Eu am fost un om corect cât am stat acolo, ne-a mai spus Miruna D.

Ospătar, vânzător de aspiratoare, fustangiu, dezvoltator. Acum, dator

George Pădure, zis și „Belgianul”, „Prăjitorul”(combinație între „vrăjitorul de femei” și „comerciant de electrocasnice”) sau „Nababul” ori „Primarul”, a fost, în tinerețea lui, ospătar. A fost chelner prin cârciumi de pe Litoral, apoi s-a îmbarcat pe un vas de croazieră, „Tușnad”, pe Mediterana. A  ajuns mai apoi în Belgia, unde l-a întâlnit pe Traian Băsescu în portul Anvers. De aici și faptul că îl pomenește în cartea sa pe fostul președinte pentru că acesta că l-ar fi turnat, pe atunci, la Securitate. În Belgia s-a angajat la un magazin care vindea electrocasnice ale unor firme celebre. Băiat isteț și versat, ca ospătar, și-a sfătuit patronul să nu mai promoveze mărci ale unor alți producători, ci numele propriului său magazin. A  ajuns șef în Belgia. Ulterior, la începutul anilor ‘90 s-a întors în România și a pus pe picioare propria sa afacere cu electrocasnice, celebra Gepa Electrocenter, prin care lansase celebrul slogan comercial „Un pic mai bine bine pentru dumneavoastră”.

Apoi, cu bani bine plasați și cu combinații dobândite ca ospătar și vânzător, a ajuns primar independent al Sectorului 1. Fustangiu de renume, a avut multe relații oficiale sau libere, și are, el știe cel mai bine câți, mai mulți copii. De la un băiat mare, primul, care are peste 40 de ani, până la băiețelul pe care îl are cu Miruna D., femeia căreia i-a închiriat, de la Iris Aloman, apartamentul din Șoseaua Nordului nr.66-70. După ce a închis afacerea cu veioze, prăjitoare de pâine și aspiratoare, George Pădure a intrat în domeniul dezvoltatorilor imobiliari. Acum, pe pagina lui de Facebook, apare ca patron ExpoCenter Hotel Best Wester Plus, dar și al unei firme de modă. Și se plânge că nu are bani să plătească o datorie de câteva mii de Euro unei femei.

George Padure, fost primar al Sectorului 1, a tras pe sfoară o femeie
Apartamentul din Nordul Capitalei
Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...