Motivul pentru care Vladimir Putin rămâne izolat, deşi a fost vaccinat. S-a aflat tot

Ana Anitoiu 17.05.2021, 10:38
Motivul pentru care Vladimir Putin rămâne izolat, deşi a fost vaccinat. S-a aflat tot

Vladimir Putin rămâne izolat, deşi a fost vaccinat împotriva coronavirusului cu două doze ale unui ser produs în Rusia. O persoană apropiată administrației sale a dezvăluit care este planul în ceea ce îl privește pe liderul rus.

Vladimir Putin rămâne izolat, chiar dacă a fost vaccinat

Încă de la izbucnirea primului val al pandemiei de coronavirus, Vladimir Putin a fost izolat deplin. Potrivit serviciului rus al BBC, au fost cheltuite miliarde de ruble pentru ca el să fie protejat de Covid-19.

Printre măsurile ce au fost impuse pentru protejarea lui Vladimir Putin se numără carantinarea șoferilor, jurnaliștilor și piloților care intră în contact cu el. În plus, reședința din afara Moscovei de unde el a lucrat de la începutul pandemiei în sistem video are un tunel de dezinfectare pentru vizitatorii lui foarte rari.

Motivul pentru care Vladimir Putin ramane izolat, desi a fost vaccinat. S-a aflat tot
Vladimir Putin

Care este planul în privința lui Vladimir Putin

În urmă cu două săptămâni, Kremlinul a anunțat că președintele rus a primit a doua și ultima doză a unui vaccin rusesc anti-Covid, pe care a refuzat să o numească. Totuși, potrivit unei persoane apropiate de administrația prezidențială, Vladimir Putin va rămâne în izolare.

”Putin va rămâne cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, a scris Proekt, un site de investigații rusesc, care a citat o persoană apropiată administrației prezidențiale. Acesta a precizat că programul viitor al liderului rus sugerează că el nu intenționează să renunțe la măsurile de protecție. Kremlinul nu a comentat informațiile.

Cele mai multe restricții anti-COVID-19, ridicate în Rusia

Rusia a aplicat unele dintre cele mai dure restricții anti-COVID-19 din lume, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Granițele au fost blocate, circulația a fost redusă și au fost închise afaceri. Însă, cele mai multe dintre măsuri au fost ridicate în această țară. În Moscova, viața a început să revină la normal.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu se desfășoară așa cum a anunțat Vladimir Putin. Liderul rus a spus că au fost dezvoltate trei vaccinuri în Rusia și că toată populația va fi imunizată până în toamnă. Totuși, conform ritmului actual al administrării dozelor, pragul de 70% ar putea fi atins abia la mijlocul anului 2022.

În România, până duminică, 16 mai, s-au vaccinat împotriva coronavirusului 3.928.681 de persoane, dintre care 1.117.282 cu prima doză (823.502 Pfizer, 103.717 Moderna, 163.055 AstraZeneca și 27.008 Johnson&Johnson – doză unică) și 2.811.399 cu cea de-a doua (2.308.561 Pfizer, 236.651 Moderna și 266.187 AstraZeneca). Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la campania de imunizare anti-COVID-19, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe