Motivul pentru care Ungaria a scos soldații la granița cu România. Vecinii începuseră să se teamă

Andra Daoud 19.05.2022, 07:38
Motivul pentru care Ungaria a scos soldații la granița cu România. Vecinii începuseră să se teamă

Autoritățile din Ungaria au trimis soldați la granița cu România. Mai precis, la punctul de trecere a frontierei din Vama Petea. Aglomerația care se crease risca să degenereze și să creeze probleme, iar autoritățile au apelat la armată pentru a preîntâmpina eventualele conflicte. Cum au reacționat șoferii din mașini atunci când i-au văzut pe militarii înarmați lângă ei.

De ce a pus Ungaria soldați la granița cu România

Traficul prin punctul de trecere a frontierei Petea s-a intensificat foarte mult miercuri, iar cozile de mașini care s-au format s-au întins pe zeci de kilometri. Mulți dintre șoferi și-au pierdut răbdarea, iar de aici până la iscarea unor conflicte nu era decât un singur pas. Pentru a evita situațiile neplăcute, autoritățile din Ungaria au adus militari și i-au trimis la graniță.

Aglomerația a făcut ca șoferii care doreau să intre sau să iasă din țară să aștepte și o oră la coadă pentru a trece prin punctul de frontieră. Potrivit informațiilor de la Poliția de Frontieră, timpul de așteptare în vamă era ieri de 60 de minute. Pentru intrarea în România erau deschise două artere, iar pentru ieșirea din țară – patru.

Șoferii din mașini au fost surprinși să îi vadă pe militarii înarmați în punctul de trecere a frontierei, însă se pare că strategia autorităților ungare a funcționat, pentru că spiritele s-au calmat, iar șoferii și-au recăpătat calmul și nu au mai claxonat.

Și traficul prin Vama Siret s-a intensificat

Nu numai la punctul de trecere a frontierei în Ungaria a fost aglomerație miercuri. Punctele de trecere a frontierei din nordul țării, cele care fac legătura cu Ucraina, sunt aglomerate constant de la începutul războiului, iar ucrainenii care mai pot pleca din calea conflictului se îndreaptă către țările vecine.

Zilele trecute, s-a înregistrat un trafic foarte mare prin Vama Siret, însă nu doar pe sensul de intrare în România, ci și pe cel de ieșire. Cozile imense care s-au creat i-au determinat pe polițiștii de la Serviciul Rutier să reconfigureze traficul pe celălalt sens, pentru a face față traficului. Coloanele de mașini se întindeau și pe 2 kilometri, iar majoritatea mașinilor care așteptau să treacă granița erau tiruri.

Pe sensul de intrare în România, dinspre Ucraina, cozile de tiruri erau și de 20 km, iar șoferii au de așteptat și o săptămână pentru a putea trece granița și intra în țară. Blocajul se datorează faptului că în această perioadă multe tiruri trec granița cu marfă, ajutoare umanitare și medicamente în Ucraina și trebuie să se și întoarcă, așa că aglomerația este pe ambele sensuri.

Urmăriți Impact.ro și pe