Motivul pentru care un șofer din România a primit o amendă de 40.000 de lei. Greșeala taxată extrem de scump de polițiști

Diana Dumitrache 09.07.2020, 09:25
Motivul pentru care un șofer din România a primit o amendă de 40.000 de lei. Greșeala taxată extrem de scump de polițiști

Atenţie mare, şoferi din România, Codul Rutier a fost modificat! Poliţiştii sunt puşi pe fapte mari şi dau amenzi de-a dreptul năucitoare. Care este greşeala banală care îţi poate aduce o gaură imensă în buget?!

Greşeala care îţi poate aduce o amendă colosală – 40.000 de lei

A doua jumătate a anului 2020 aduce schimbări în Codul Rutier. Regim Permise și Înmatriculare a atras atenția şoferilor încă de anul trecut, însă cei mai mulţi nu au habar de modificările apărute.

Cazul camionului cu piatră oprit între Pașcani și Lespezi de polițiști face înconjurul ţării. După ce autovehiculul a fost cântărit s-a constatat faptul că acesta depășea cu 25 de tone greutatea maximă admisă. Astfel, cea mai mare sancțiune aplicată până acum pe un drum județean valorează nu mai puţin de 40.000 de lei.

Platforma specială cu care a fost cântărit camionul are în vedere prevenirea deteriorării șoselelor reabilitate și modernizate. Desigur, este vorba doar despre către mașinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare pe osie.

Atenţie, şoferi! Acestea sunt limitele admise

Pentru a nu fi puşi în situaţia şoferului care a primit amenda record, conducătorii auto sunt sfătuiţi să ţină cont de limitele admise pe reţeaua rutieră din România. Acestea sunt de 16,5 m lungime, 2,55 m lățime, 4 m înălțime și 40 tone greutate. Pentru depășirea oricăreia din aceste limite este necesară aprobare și autorizație specială de transport.

Conducătorii auto în vârstă, vizaţi şi ei de noul COD RUTIER

Practic, cei trecuți de 70 de ani sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Măsura a fost luată dat fiind faptul că această categorie de persoane prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere.

Pe de altă parte românii cu probleme cardiace sau diabet vor obține mai greu permisul auto.

De asemenea, cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan pot fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...