Motivul pentru care un român și-a dat demisia de la un salariu de 810.000 euro. A făcut totul public

Andra Daoud 07.01.2022, 14:06
Motivul pentru care un român și-a dat demisia de la un salariu de 810.000 euro. A făcut totul public

Unul dintre cei mai bine plătiți români demisionează din funcția care îi aducea 810.000 de euro anual. Bărbatul în vârstă de 38 de ani este CEO al celui mai mare investitor imobiliar prezent pe piața din România și deține această funcție de mai bine de șase ani. De la 1 februarie, el își va da demisia, urmând să se dedice altui tip de activitate. Ce a declarat despre plecare și ce planuri de viitor are.

Motivul pentru care un român și-a dat demisia de la un salariu de 810.000 de euro

Alex Morar are 38 de ani și a fost cel mai tânăr director al uneia dintre cele mai importante companii din domeniul investițiilor imobiliare. Chiar dacă este atât de tânăr, el a fost cel mai bine plătit angajat al companiei pe care o conduce de mai bine de șase ani, din poziția de CEO. În 2019 a fost cel mai bine plătit manager din domeniul imobiliarelor, câștigând în acel an 2,6 milioane de euro. În 2020, anul în care a izbucnit pandemia, veniturile sale au scăzut cu aproape 70%, ajungând la 810.000 de euro.

În contextul în care bonusul și premiul de performanță ale sale au scăzut considerabil în 2020, Alex Morar a decis să părăsească compania și să își facă propria afacere, într-un domeniu conex sectorului imobiliar, potrivit Profit.ro. El are în continuare acțiuni în cadrul firmei pe care a condus-o, acțiuni a căror valoare depășește 8,2 milioane de euro.

Românul lucrează pentru compania NEPI Rockcastle (inițial NEPI) de 15 ani, încă de la înființare, iar în ultimii șase ani și jumătate a fost CEO. El a ajuns să gestioneze proprietăți cu o valoare de peste 5,8 miliarde de euro, în 9 țări. Este cel mai mare portofoliu de retail din Europa Centrală și de Est.

Motivul pentru care un român și-a dat demisia de la un salariu de 810.000 euro. A făcut totul public
Alex Morar, CEO al NEPI Rockcastle România

„Este momentul să mă dedic unui proiect nou”

Alex Morar a lucrat inițial în domeniul bancar, în New York, după care a făcut pasul către domeniul de audit și consultanță și a revenit în România. Așa l-a cunoscut pe cel care a pus bazele companiei NEPI în 2007 și au început să lucreze împreună. Odată cu plecarea lui Alex Morar, își dă demisia și numărul 2 din companie, CFO-ul Mirela Cavașă.

În cei 14 ani de activitate în cadrul grupului NEPI Rockcastle, am investit tot ce am avut mai bun din punct de vedere profesional și energie profesională. Acum am simțit că este momentul oportun să mă concentrez pe planurile și obiectivele personale; să mă dedic unui proiect propriu. Momentan am o listă lungă de idei cu ce să fac mai departe, dar nu am conturat un proiect anume.

Nu este vorba, așadar, despre discuții cu alte companii din România sau din afară. În cadrul grupului voi mai rămâne pentru o perioadă de încă 6-9 luni, timp în care voi continua să mă dedic echipei și obiectivelor companiei. De asemenea, contextul actual al pieței si al companiei m-au ajutat să iau această decizie.

Pe de altă parte, nu am în plan să îmi vând acțiunile în viitorul apropiat și am toată încrederea în potențialul business-ului nostru. declara Alex Morar în momentul în care și-a anunțat intenția plecării.

Urmăriți Impact.ro și pe