Motivul pentru care un primar celebru în România și-a schimbat numele. A reușit după 50 de ani

Ioana Bucur 25.07.2022, 16:10

Cu toate că este reprezentantul unui orășel destul de mic, este unul dintre cei mai cunoscuți edili de la noi din țară. Un primar celebru din România și-a schimbat numele. Anunțul oficial a fost făcut cu puțin timp în urmă, într-o zi importantă pentru localitatea pe care o administrează, explicând și motivul pentru care a făcut acest pas. Astfel se încheie un capitol ce a durat aproape 50 de ani.

Un primar celebru din România a anunțat că și-a schimbat numele

Nu este primul exemplu de vedetă care părăsește lumina reflectoarelor pentru a urma o carieră în politică sau administrație publică, însă este un exemplu de dăruire și profesionalism.

A decis să pună punct carierei în fața micului ecran, părăsind pupitrul știrilor PRO TV și a candidat pentru scaunul de primar al municipiului argeșean Câmpulung Muscel, funcție pe care a și câștigat-o.

Elena Lasconi a anunțat recent că și-a schimbat numele din buletin, reușind să corecteze o greșeală făcută acum 50 de ani.

Publicul din România o știe ca Elena Lasconi, însă, în buletin, fosta vedetă PRO TV era trecută în mod eronat, de la naștere, „Lăsconi”.

Într-un mesaj postat recent pe pagina sa de Facebook, celebrul primar a anunțat că greșeala a fost corectată, oficial, după 50 de ani.

„Oficial Lasconi. Începând de astăzi numele meu este Lasconi şi în acte. Am îndreptat o eroare făcută în urmă cu 50 de ani când am fost înregistrată ca Lăsconi. Pentru mine e important. Mă mândresc cu numele meu şi muncesc în fiecare zi să-i dau valoare.

Unii moştenesc un nume care îi poziţionează automat ca privilegiaţi. Însă, nimic nu e mai frumos pe lume ca satisfacţia de a-l construi prin muncă cinstită şi drag de aproape.

Mulţumesc familiei mele, dar şi strămoşilor mei pentru că şi datorită lor sunt ceea ce sunt azi!”, a transmis Elena Lasconi.

Motivul pentru care un primar celebru in Romania si-a schimbat numele. A reusit dupa 50 de ani

„Am îndreptat o eroare făcută în urmă cu 50 de ani”

Procesul de schimbare a numelui în documentele oficiale nu a fost unul scurt, primarul dezvăluind că a început demersurile din anul 2021. Coincidență sau nu, Elena Lasconi și-a primit noul buletin chiar de Zilele Câmpulungului.

„Am început demersurile încă de anul trecut şi mă bucur că am primit „botezul”, cartea de identitate, de Zilele Câmpulungului. Fiţi mândri de numele vostru pentru că adunate, împreună înseamnă România!”, este mesajul Elenei Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Evenimentele de Zilele Câmpulungului au început de pe 10 iulie și s-au încheiat weekendul trecut, duminică, 24 iulie. În această perioadă au fost organizate lansări de cărţi, vernisaje ale expoziţiilor de pictură şi mai multe concerte pe Stadionul Municipal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...