Motivul pentru care un avion Wizz Air, care plecase din București, a aterizat forțat în Turcia. Revoltător ce au făcut niște români

Cătălina Burghelea 03.02.2022, 07:23
Motivul pentru care un avion Wizz Air, care plecase din București, a aterizat forțat în Turcia. Revoltător ce au făcut niște români

Wizz Air se numără printre companiile aeriene preferate de români. Datorită prețurilor accesibile, pasagerii aleg să zboare cu un avion Wizz Air. Însă, gesturile unor conaționali lasă de dorit. Cel mai recent incident la bordul unui avion al companiei ungare implică mai mulți români obraznici, care l-au determinat pe căpitanul aeronavei să aterizeze de urgență în Turcia.

Un avion Wizz Air a fost nevoit să aterizeze de urgență în Turcia

Un avion al companiei Wizz Air a fost nevoit să aterizeze forțat la Ankara, din cauza unor pasageri care nu au ținut cont de regulile companiei aeriene. Aeronava ce se deplasa pe ruta București – Dubai a trebuit să facă o escală neplanificată în capitala Turciei, ca urmare a unor români care au fumat în timpul zborului.

Pasagerii rebeli au fost observați de către stewardese, iar la aterizare, aceștia au fost obligați să părăsească avionul. Odată aterizați la Ankara, este posibil ca pasagerii să aștepte 12 ore, pentru ca echipajul să se poată odihni, potrivit regulamentului companiei ungare.

Pasagerii români riscă o amendă usturătoare

Astfel, românii aflați în avion vor ajunge la destinație cu o întârziere de 16 ore. Călătorii care au dat dovadă de un comportament rușinos riscă acum o amendă între 10.000 și 80.000 de euro! Fumatul de orice fel este strict interzis în aeronavele Wizz Air.

Ce nu știai despre compania aeriană din Ungaria

Peste jumătate din veniturile companiilor aeriene nu provin din biletele de avion, așa cum te-ai fi așteptat. Serviciile conexe pe care le plătești aduc bani frumoși liniilor de zbor. Spre exemplu, serviciile suplimentare oferite de Wizz Air reprezintă 56% din totalul veniturilor companiei maghiare. Acestea provin din posibilitatea alegerii locului în avion și a bagajelor în plus. Preferințele pasagerilor sunt taxate suplimentar de către companiile aeriene.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Serviciile auxiliare oferite de 75 de companii aeriene valorează 34,7 miliarde de dolari. Bagajele în plus și locul în avion le asigură companiilor un profit substanțial. Interesant este faptul că, în primul an marcat de pandemia de coronavirus, când cererea a scăzut dramatic, Wizz Air s-a clasat pe primul loc.

Record mondial pentru Wizz Air

Este o premieră pentru compania fondată în Ungaria să conducă topul. Ani la rând, clasamentul a fost dominat de companii din America de Nord, precum Spirit, Viva Aerobus sau Allegiant. Din veniturile totale ale Wizz Air, 55,9% au fost generate doar din taxe! Ca o comparație, în 2019, acest procent era de 45,4%. Succesul înregistrat de Wizz Air este un record mondial. A avut cea mai mare performanță.

Celebra companie Ryanair s-a clasat pe locul șapte, cu venituri adiționale de 36,7% din venitul total. În 2020, prețul biletelor a fost mai mic, pe fondul crizei sanitare. Alte companii aeriene care au înregistrat procente mari din servicii auxiliare, după Wizz Air, sunt Spirit – 55,8%, Viva Aerobus  – 52,6% și Allegiant – 51,8%. Locul cinci este ocupat de Fronteir (49,2%), apoi Volaris – 42,9%, Ryanair Group – 36,7%, Pegasus – 33,8%, Vietjet Air  – 33,4% și Southwest – 27,9%.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când cumperi bilet de avion

Asta înseamnă că, atunci când îți cumperi un bilet de avion, trebuie să iei în calcul și costurile adiționale. Deși biletul este mai ieftin, vei plăti mai mult pentru un bagaj în plus sau un loc la fereastră în avion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...