Motivul pentru care se pun cuișoare în fața ușii. Trucul e cu adevărat genial

Stan Filon 05.03.2023, 12:07
Motivul pentru care se pun cuișoare în fața ușii. Trucul e cu adevărat genial

Motivul pentru care se pun cuișoare în fața ușii. Este un truc pe care nu multe gospodine îl cunosc, însă este foarte eficient. Cuișoarele nu sunt folosite doar în bucătărie, pentru a da gust preparatelor noastre, ci au o întrebuințare mai largă, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

Motivul pentru care se pun cuișoare în fața ușii

Cu toții știm ce sunt cuișoarele și cum se folosesc. Știm că au o aromă specială și dau savoare multor rețete culinare în care sunt adăugate. Dar unele gospodine iscusite pun cuișoare și sare de bucătărie în fața ușii de la intrare. Mulți musafiri nici măcar nu le observă, însă acestea sunt foarte eficiente.

Unii români superstițioși pun sare la intrarea în casă pentru a ține relele departe de locuința și familia lor. Pe lângă aceste credințe, anumite condimente și ierburi aromatice sunt pline de proprietăți benefice, care pot atenua anumite probleme cotidiene.

Motivul pentru care se pun cuisoare in fata usii. Trucul e cu adevarat genial
Motivul pentru care se pun cuisoare in fata usii. Trucul e cu adevarat genial

Spune adio insectelor enervante

Dacă ai probleme cu insectele care îți tot pătrund în casă, ei bine acest truc este pentru tine. Trebuie doar să amesteci puțină sare cu ulei esențial de cuișoare, pentru a obține o soluția perfectă fără a folosi substanțe chimice. Sarea este excelentă pentru a respinge gândacii și furnicile, care intră în interiorul casei tale. La rândul lor, cuișoarele vor acționa ca insecticid natural perfect pentru a respinge țânțarii, muștele și alte insecte enervante, care își vor face apariția imediat cum a dat căldura afară.

Ei bine, parfumul puternic conținut în uleiul esențial de cuișoare respinge toți dăunătorii. Pune acest amestec pe preșul din fața ușii de la intrate, dar îl poți folosi și pe pervazurile ferestrelor. Vei descoperi că insectele nu te vor mai deranja o bună perioadă de timp. Dacă aîși fac din nou apariția trebuie să repeți procesul și totul va fi bine.

Iată alte câteva întrebuinări ale sării de bucătărie.

  • Îndepărtează petele încăpățânate de pe haine. Dizolvă patru linguri de sare într-un lighean umplut cu apă fierbinte și scufundă hainele. Lasă hainele în lighean o oră ca petele să se dizolve.
  • Curăță vasele. Adaugă puțină sare în apa din cratiță și lasă-o să acționeze timp de o oră. După acest timp, pentru un efect și mai optim, poți adăuga oțet alb, un alt agent de curățare. După cinci minute, freacă oala cu un burete de vase și va fi ca nouă.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...