Motivul pentru care se băloșește zeama de la varza murată. Gospodinele ne învață cum să evităm această greșeală

Ana Anitoiu / 25.11.2020, 13:31
Motivul pentru care se băloșește zeama de la varza murată. Gospodinele ne învață cum să evităm această greșeală

Zeama de la varza murată se băloșește din cauza uneia sau mai multor greșeli ce pot fi evitate. Câteva trucuri pentru ca rezultatul să fie cel dorit, iar moarea să poată fi consumată cu plăcere, pot fi puse în practică foarte ușor.

Motivul pentru care se băloșește zeama de la varza murată

Principalul motiv pentru care zeama de la varza murată se băloșește este faptul că butoiul nu a fost bine pregătit. Înainte de a fi folosit, acesta trebuie să fie igienizat corespunzător. Pentru un rezultat excelent, nu se folosesc produse chimice din comerț, ci o soluție cu bicarbonat de sodiu. Aceasta din urmă nu va afecta gustul verzei murate.

Soluția se pregătește cu șase linguri de bicarbonat de sodiu și trei litri de apă fierbinte. Butoiul se freacă bine cu acest amestec, după care se clătește cu multă apă. În plus, pentru ca zeama de la varza murată să nu se băloșească, este bine ca butoiul să fie lăsat descoperit timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât să se aerisească bine, într-un loc cu o temperatură suficient de scăzută.

Trucul important pentru ca zeama de la varza murată să nu se băloșească

Un truc important pentru ca zeama de la varza murată să nu se băloșească este pritocirea corectă. În prima săptămână după ce a fost pusă la murat varza, zeama trebuie să fie vânturată cu grijă, de trei ori, cu un furtun.

Pentru o pritocire corectă, se introduce furtunul în butoi, după care se suflă cu putere în el. După prima săptămână de când a fost pusă varza la murat, pritocirea trebuie să fie repetată doar o singură dată pe săptămână, prin același procedeu.

Motivul pentru care se baloseste zeama de la varza murata. Trucuri pentru un rezultat excelent
Pritocirea verzei murate

Ingredientul ce trebuie să fie folosit, astfel încât să fie împiedicată băloșirea moarei de la varza murată

Un alt truc important pentru ca varza murată și o zeama de la aceasta să iasă cu un gust excelent este folosirea hreanului, în butoi. Această rădăcinoasă împiedică varza să devină prea acră. În acest fel, varza murată poate fi consumată fără probleme până în primăvară.

În plus, contează și soiul de varză ce se folosește pentru murat. Este recomandată varza românească, albă, îndesată, dar cu foi subţiri. Se folosesc și condimente ca sare grunjoasă, mărar, busuioc uscat sau sfeclă roşie, pentru un gust excelent, ce va da mai multă savoare meselor din sezonul rece.

Ce beneficii are consumul de varză murată

Unul dintre principalele beneficii pe care le are consumul de varză murată este faptul că participă la prevenirea apariției cancerului. În plus, atât varza murată, care este un bun probiotic, cât și zeama de la ea, stimulează arderea grăsimilor şi normalizează senzația de foame, în timp ce reglează și flora intestinală.

Totuși, consumul de varză murată și zeamă de la aceasta trebuie să fie evitat de pacienții hipertensivi. Conținutul ridicat de sare poate crește retenția de apă și tensiunea arterială. Și persoanele care au fost diagnosticate cu o boală cronică de rinichi trebuie să evite consumul în exces, din cauza conținutului crescut de sodiu, ce le poate înrăutăți simptomatologia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI