Motivul pentru care Salina Praid a fost închisă pentru turiști. Sâmbătă s-a făcut evacuarea în grabă

Ioana Bucur 24.07.2022, 14:26
Motivul pentru care Salina Praid a fost închisă pentru turiști. Sâmbătă s-a făcut evacuarea în grabă

Au fost momente de agitație pentru turiști, sâmbătă după-amiază, când aproape o mie de oameni au fost evacuați de urgență din interior. Acum s-a aflat care este motivul pentru care Salina Praid a fost închisă pentru turiști duminică, vizitatorii neavând acces la baza de tratament.

Turiști evacuați de urgență din Salina Praid

În jur de o mie de persoane au fost evacuate, sâmbătă, din Salina Praid, după ce tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Oamenii au fost scoși cu autobuzele chiar dacă, inițial, transportul către suprafaţă a fost întrerupt pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran.

La fața locului au fost trimiși doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni care erau în practică.

„În urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran.

În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceltia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor şi a unităţilor economice precum şi a internetului.

La faţa locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post”, a declarat Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Harghita.

Motivul pentru care Salina Praid a fost inchisa pentru turisti. Sambata s-a facut evacuarea in graba

„Nu trebuie să se creeze panică”

Potrivit ofițerului, jandarmii au coborât în salină unde au vorbit cu turiștii și i-au calmat înainte de a fi transportați spre suprafață.

„Nu au fost evenimente grave sau ieşite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieţii acestora. Toţi cei 1.000 de turişti au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă şi nu există alte probleme.

Momentan se lucrează la remedierea situaţiei, urmând ca salina să reintre în funcţiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu.

Directorul Salinei Praid a declarat, sâmbătă, că astfel de evenimente se mai întâmplă, însă sunt ținute sub control și nu sunt un motiv de îngrijorare.

„Din perete a apărut o infiltraţie mai abundentă cu nămol în zona galeriei de coastă, unde circulă autobuzele cu care sunt transportaţi turiştii în subteran. Este ţinută sub control şi sper ca mâine să putem fi deschişi din nou. (…) Nu trebuie să se creeze panică, este un lucru care se mai întâmplă, dar pe care îl ţinem sub control”, a precizat Seprodi Zoltan, directorul Salinei Praid.

În urma incidentului, s-a decis ca Salina Praid să fie închisă și duminică, turiștii neavând acces la baza de tratament. Într-un mesaj postat pe Facebook, se precizează că motivul este datorat unor „cauze tehnice”.

Urmăriți Impact.ro și pe