Motivul pentru care românca nu a avut nicio şansă de supravieţuire după ce a fost atacată de rechin în Egipt

Badea Violeta 06.07.2022, 09:36
Motivul pentru care românca nu a avut nicio şansă de supravieţuire după ce a fost atacată de rechin în Egipt

Cazul româncei ucise în Egipt a îngrozit o lume întreagă. Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, nu a avut nicio șansă de a se salva. Specialiștii au explicat cum acționează specia de rechin care a atacat-o pe femeie. Acesta își atacă prada cu o viteză incredibilă, astfel încât e greu de crezut că cineva poate scăpa cu viață.

Cum își atacă prada specia de rechin care a ucis-o pe femeia din Suceava

Autoritățile din Egipt au anunțat duminică, 3 iulie, faptul că două femei au fost atacate și ucise de rechini în Marea Roșie, mai exact în stațiunea Sahl Hasheesh, lângă orașul Hurghada.

Una dintre victime este o româncă. E vorba de Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, din Suceava. Ulterior, informația a fost confirmată și de către Ministerul Afacerilor Externe.

În urma acestei tragedii, mulți experți sau oameni obișnuiți au încercat să explice cum s-ar fi putut salva cele două victime. Se pare totuși că nimic nu le-ar fi putut proteja de colții rechinului.

Asta pentru că cele două femei au fost atacate de un rechin din specia Mako. Potrivit specialiștilor, acesta este considerat ca fiind cel mai rapid din lume. De asemenea, el este unul dintre cei mai agresivi prădători și atacă chiar dacă nu-i este foame.

Rechinul Mako poate ajunge la o greutate de 600 de kilograme și o lungime de 4,3 metri. Această specie trăiește în jur de 25 de ani și are o viteză de atac de 60 de km pe oră.

Rechinul Mako
Rechinul Mako

Posibila cauză a atacului rechinilor care au ucis-o pe româncă

Autoritățile egiptene au rămas surprinse că un rechin a ajuns la o apă de adâncime foarte mică și mai ales în zona recifului. De asemenea, localnicii spun că e pentru prima oară când are loc o asemenea tragedie.

O posibilă cauză ar fi faptul că în urmă cu circa o lună, un vas cu oi s-a scufundat în Marea Roșie, la puțin timp după ce a plecat din portul sudanez Suakin. Cadavrele celor circa 16.000 de animale au fost purtate de curenți în golf, iar rechinii au pornit pe urmele lor.

„S-ar fi dus după cadavrele animalelor care ar fi fost aduse în zona golfului și, automat în căutare de hrană, fiind destul de multe animale decedate, animal fiind, vă dați seama că el nu a mai realizat faptul că este om. Rechinii în general nu vânează oameni, pentru că nu mănâncă”, a precizat Cristina Ramses, ghid turistic local.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...