Motivul pentru care prințul George nu a purtat negru la funeraliile reginei. Culoarea costumului său a ieșit în evidență la ceremonie

Anca Manolica 22.09.2022, 10:13
Motivul pentru care prințul George nu a purtat negru la funeraliile reginei. Culoarea costumului său a ieșit în evidență la ceremonie

Prințul George și Prințesa Charlotte au participat luni la înmormântarea Reginei de la Westminster Abbey, alături de părinții lor, Prințul și Prințesa de Wales. Totuși, cel mai mare copil familiei nu s-a îmbrăcat în negru ca toți ceilalți la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Iată de ce a ales un costum bleumarin, în timp ce sora sa a fost îmbrăcată în negru.

De ce prințul George nu a purtat negru la funeraliile suveranei

Experții regali au subliniat faptul că membrii Familiei Regale britanice s-au conformat protocolului. Copiii Reginei Elisabeta au purtat uniforme militare, mai puțin Prințul Andrew, care a purtat un costum obișnuit, negru. Prințul William a purtat și el haine de ceremonial, în timp ce fratele său, Prințul Harry a optat pentru un costum simplu. Acesta din urmă s-a retras din Familia Regală, astfel că nu a putut purta haine militare.

Femeile au purtat rochii negre și pălării în semn de respect față de doliul regal. Însă oamenii au remarcat rapid faptul că Prințul George nu a purtat un costum negru la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Culoarea costumului său a ieșit în evidență la ceremonie

În timp ce ținuta prințesei Charlotte la funeraliile de stat ale reginei s-a remarcat prin subtilul omagiu cu broșă de diamant pe care a purtat-o în onoarea răposatei sale străbunici, fratele ei mai mare, prințul George, în vârstă de 9 ani, a ieșit în evidență pentru că a purtat un costum bleumarin.

Prințul George
Prințul George

Dar micuțul prinț nu a încălcat nicio regulă, optând pentru o nuanță ușor diferită la slujba de la Westminster Abbey. Potrivit Hello!, orice culoare închisă, inclusiv negru sau albastru marin, reprezintă o etichetă funerară adecvată și arată respect față de persoana decedată. A asortat însă o cravată neagră.

Aceasta a fost prima dată când cei doi copii au fost văzuți în public de la moartea străbunicii lor, pe care o numeau cu drag „Gan Gan”. Când a vorbit despre modul în care micuții ei fac față acestei pierderi, Kate a spus că George „cam acum își dă seama cât de importantă a fost străbunica lui și ce se întâmplă”.

George este acum al doilea în linia de succesiune la tron, după tatăl său William. Sora lui, prințesa Charlotte, este a treia în linie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...