Motivul pentru care portocalele sunt vândute în plase roșii. Explicația nebănuită

Mihai Roșoiu 07.12.2020, 14:10
Motivul pentru care portocalele sunt vândute în plase roșii. Explicația nebănuită

E vremea portocalelor. Delicioasele fructe exotice își fac loc în toate magazinele din România în această perioadă a anului. Sărbătorile de Iarnă înseamnă portocale și mirosul lor inconfundabil. Pentru mulți dintre cumpărători, alegerea portocalelor reprezintă o mare provocare. Pentru că oferta este tentantă, rafturile sunt invadate de citrice, dar de multe ori gustul lor nu este cel mai bun. Motivul pentru care portocalele sunt vândute în plase roșii are o explicație nebănuită

Motivul pentru care portocalele sunt vândute în plase roșii

Dincolo de secretul alegerii unor portocale delicioase, suntem singuri că nu v-ați întrebat niciodată de ce fructele sunt ambalate în plase de culoare roșie. Pe lângă cele care sunt oferite vărsate, există portocalele comercializate la pungă. Acestea, de fiecare dată au culoarea roșie, iar motivul este cât se parte surprinzător.

Motivul pentru care portocalele sunt vandute in plase rosii este surprinzator
Motivul pentru care portocalele sunt vandute in plase rosii este surprinzator

Decizia de a comercializa portocalele într-un ambalaj de o anumită culoare a fost luată după îndelungi studii de piață. Specialiștii au ajuns la concluzia că roșu e cartea câștigătoare. De ce? Răspunsul e simplu. Se pare că plasele de culoare roșie dau senzația că fructele din interior sunt mai portocalii. Se știe că cele mai bune și cele mai căutate astfel de citrice sunt cele cu o coajă de culoarea portocaliu intens.

Roșu pentru portocale, galben pentru lămâi

Pentru plasarea produselor în supermarketuri, marii retaileri au cheltuit bani mulți. Totul pentru a-i atrage pe clienți. În cazul portocalelor, s-a ajuns la concluzia că vândute în plase roșii sunt mai atractive pentru oameni, scrie Atlas Geografic.

Cu cât coaja unei portocale este mai portocalie, cu atât este percepută de clienţi ca ind mai coaptă. „Portocaliul” accentuat transformă portocala într-un produs mai proaspăt, mai bun şi mai dorit. Metoda de manipulare este atât de ecientă încât, dacă pui mai multe lămâi într-o pungă din plasă roşie, acestea par portocalii în loc de galbene. Acesta este motivul pentru care lămâile şi alte citrice sunt, de obicei, vândute în pungi de plasă galbene sau verzi – pentru a le face să pară cât mai galbene şi, respectiv, mai verzi.

Acesta este motivul pentru care portocalele sunt vândute în plase roșii. De asemenea, specialiștii spun că trebuie să fim atenți atunci când alegem citricele. Pentru a cumpăra cele mai gustoase portocale trebuie să respectați niște reguli simple. În primul rând, culoarea cojii trebuie să fie portocaliu intens. De asemenea, înainte de a le pune în coș, verificați grosimea cojii. E important ca aceasta să nu fie groasă. De asemenea, greutatea fructului e esențială. Cu cât portocala este mai grea, cu atât e mai zemoasă, mai bună, susțin cunoscătorii.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe