Motivul pentru care poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni refuză să dea declaraţii. Ce a spus acesta despre accident

Iancu Andreea, Anca Manolica 19.01.2022, 15:30
Motivul pentru care poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni refuză să dea declaraţii. Ce a spus acesta despre accident

În urmă cu o săptămână, două fetițe erau loviți pe trecerea de pietoni, într-un cartier din sectorul 1 al Bucureștiului, chiar de o mașină de poliție. Pentru Raisa, copila care și-a pierdut viața în timpul impactului, nu s-a mai putut face nimic, în timp ce cealaltă a ajuns la spital. Deși autoritățile au demarat procedurile necesare pentru aflarea contextului în care s-a desfășurat accidentul, precum și pentru a stabili vinovatul, polițistul care a ucis-o pe Raisa refuză să dea declarații. Acesta a fost audiat și a făcut o precizare importantă despre accident.

Care este motivul pentru care polițistul refuză să dea declarații

Cazul Raisei, copila ucisă pe trecerea de pietoni de către un polițist aflat la volanul autospecialei, a stârnit un val de reacții. În timp ce autoritățile încearcă să descopere cum s-a produs accidentul de pe bulevardul Laminorului din București, din apropierea Secției 5 Poliție, familia micuței cere despăgubiri importante. De cealaltă parte, în anchetă, polițistul vinovat refuză să dea declarații, deși a fost audiat în două rânduri de către procurorii de caz.

Având în vedere faptul că a ucis-o pe fetița de 11 ani, pe 13 ianuarie 2022, și a rănit-o pe cealaltă pe trecerea de pietoni, polițistul trebuie să se confrunte cu două procese civile, dar și cu unul penal pentru ucidere din culpă. Rudele celor două copile solicită un milion de euro pentru rănirea uneia dintre micuțe, în timp ce despăgubirea de 6 milioane de euro este cerută pentru pierderea Raisei.

„Zilele următoare cererea pe care o vor înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei. Iar în partea cealaltă se gândește familia la 1 milion de euro pentru fracturile suferite și traumă”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Motivul pentru care polițistul care a ucis-o pe Raisa refuză să dea declarații
Polițistul responsabil pentru moartea și rănirea tinerelor este anchetat de către procurori

Ce a menționat polițistul în timpul audierilor

Polițistul vinovat pentru moartea Raisei se află în prezent sub control judiciar și urmează să fie audiat joi dimineață. Conform unor surse din anchetă, ar exista mărturii potrivit cărora acesta se uita în telefon în momentul în care s-a produs accidentul.

Deocamdată, polițistul refuză să dea declarații în anchetă, în ciuda faptului că s-a încercat audierea sa în două rânduri. Omul legii susține că starea sa emoțională nu îi permite să se pronunțe deocamdată, însă precizează că va continua să colaboreze cu procurorii de caz, astfel încât să clarifice elementele din dosar.

„În acest moment nu pot să dau o declarație, având în vedere starea emoțională în care mă aflu, urmând ca ulterior să mă prezint pentru a colabora cu organele judiciare.”, a menționat polițistul incriminat pentru moartea copilei, potrivit avocatului familiei tinerei ucise.

Anchetatorii rămân în continuare cu o serie de întrebări, existând mai multe neconcordanțe în dosar, acestea urmând să fie soluționate pe rând.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...