Motivul pentru care Petre Roman n-a putut să se însoare cu fiica lui Nicolae Ceaușescu. Cine s-a opus, s-a aflat de-abia acum

Cristian Cojocaru 27.01.2021, 11:32
Motivul pentru care Petre Roman n-a putut să se însoare cu fiica lui Nicolae Ceaușescu. Cine s-a opus, s-a aflat de-abia acum

Mai mulți oameni politici au fost chestionați în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Petre Roman, a trecut și el pragul acestei emisiuni, printre alte întrebări, răspunzând și de ce nu a putut să se însoare cu fiica lui Ceaușescu.

Petre Roman trebuia să se însoare cu Zoe Ceaușescu

Cei care trec prin fața Denisei Rifai, trebuie să răspundă mai multor întrebări din domeniul profesional dar și personal. Petre Roman a fost la rândul său nevoit să răspundă mai multor întrebări. Dacă unele au fost destul de relaxate, altele au apărut a fi destul de incomode pentru primul premier al României de după Revoluție.

Primul mariaj al lui Petre Roman avea loc când acesta număra doar 27 de primăveri. Soția acestuia de la acea vreme, Mioara, era cu 6 ani mai în vârstă decât politicianul, oferindu-i acestuia un copil. După 34 de ani de căsnicie, cei doi au hotărât să pună punct mariajului și fiecare să își continue drumurile în viață separat. Petre Roman s-a recăsătorit cu Silvia Chifiriuc, o femeie cu 26 de ani mai tânără care i-a dăruit politicianului un băiat.

Înainte de toate, Petre Roman este profesor și om de știință. Acesta a ajuns în lumea politică la un moment de răscruce al țării. Fostul premier menționează faptul că nu i-a plăcut politica, însă a ajuns acolo prin prisma Revoluției. Acesta mărturisește faptul că iubirea de patrie a deprins-o de la tatăl său.

Elena Ceaușescu s-a declarat împotriva relației
Elena Ceaușescu s-a declarat împotriva relației

Politicianul povestește despre viața sa personală

Întrebat dacă a colaborat cu serviciile secrete, Petre Roman afirmă cu tărie că nu a făcut acest lucru.

”Evident că nu. Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri rele din politică ce mi s-au întâmplat, probabil că nu s-ar fi întâmplat.” a spus acesta în cadrul emisiunii.

Ulterior, întrebările moderatoarei migrează către viața sa personală. Roman afirmă că a fost alături de Mioara Roman la bine și la rău, numai că de la un moment dat, lucrurile nu au mai fost așa. Acesta o respectă în continuare și îi laudă abilitățile de a vorbi în limba arabă dar și pe cele de ziaristă, afirmând că niciodată el nu va spune ceva negativ despre fosta sa soție.

Politicianul a fost întrebat și despre relația sa cu fiica lui Ceaușescu, afirmând că Elena Ceaușescu s-a declarat împotriva relației.

”Am cunoscut-o pe Zoe în 1972. A fost o relație cu parfum de idilă. Când am cunoscut-o pe Zoe eram deja de un an și jumătate la Toulouse. Era o fată foarte bine educată, frumoasă, în niciun caz nu îți dădea impresia că este fata lui este. Da, am curtat-o. Însă lucrurile s-au stopat pentru că s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu.”, a explicat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe