Motivul pentru care nu vor fi spectatori la meciul FCSB – UTA, dezvăluit de autorităţi. Fanii,dezamăgiţi de decizie

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 03.12.2021, 10:05
Motivul pentru care nu vor fi spectatori la meciul FCSB – UTA, dezvăluit de autorităţi. Fanii,dezamăgiţi de decizie

Partida dintre FCSB și UTA din etapa cu numărul 18 a Ligii 1, programată duminică, de la 21:30, se va juca în cele din urmă fără spectatori. Formația roș-albastră a transmis printr-un comunicat că fanii își vor putea recupera banii pe biletele pentru acest meci. Autoritățile au venit cu lămuriri în ceea ce privește hotărârea care reglementează accesul pe stadioane.

Meciul FCSB – UTA Arad, fără spectatori. Explicațiile autorităților

Vicecampioana României a anunțat printr-un comunicat că partida de campionat contra echipei UTA Arad se va disputa cu stadionul închis. Clubul roș-albastru transmite că a luat această decizie în urma ”reinterpretării Hotărârii de Guvern 1183/2021”, care reglementează accesul spectatorilor pe stadioane.

FCSB anunță că, în urma reinterpretării Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, partida cu UTA Arad, de duminică seară (21:30), de pe Arena Națională, se va disputa, din păcate, fără spectatori.
Astfel, sumele cheltuite de suporterii noștri pentru achiziționarea de bilete online vor fi rambursate.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Motivul pentru care au luat această decizie este ora de începere a partidei. Potrivit autorităților, orice eveniment sportiv care începe după ora 21:00, inclusiv, se joacă fără spectatori. Asta înseamnă că și partida Farul – Rapid, de sâmbătă, care începe de la 21:30, se va disputa fără fani în tribune.

De ce nu s-a putut modifica ora de start a partidelor

Exista varianta ca LPF, împreună cu televiziunile care transmit meciurile din Liga 1, să ajungă la o înțelegere cu cluburile astfel încât meciul să înceapă înainte de ora 21:00 pentru ca spectatorii să poată avea acces pe stadion.

În aceste condiții, potrivit aceleiași hotărâri de guvern, oamenilor le era permis să rămână de pe stadion până la final, chiar dacă partida se încheia după ora 21:00, așa cum s-a întâmplat etapa trecută la Universitatea Craiova – FCSB.

Numai că televiziunile nu au fost de acord cu modificarea orei de start a partidelor pentru că aveau în program alte evenimente sportive. La FCSB – UTA, era vorba de o emisiune de analiză care urma meciului de handbal feminin România – Kazakhstan de la Campionatul Mondial. Iar în privința partidei Farul – Rapid, programată sâmbătă, de la ora 21:30, televiziunile care transmit Liga I au grila ocupată cu derby-ul din Bundesliga dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen.

Meme Stoica: „Nu vrem dosare penale”

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB a venit cu explicații suplimentare asupra acestei situații.

Eram convinși că vom juca cu spectatori. Ieri și astăzi ne-au anunțat cei de la Jandermerie, ne-au arătat legea. Noi nu avem niciun argument. Am încălca legea dacă am juca cu spectatori, nu vrem să avem dosare penale.

S-a discutat cu televiziunile, nu se putea modifica programul. Cei de la Jandarmerie ne-au spus foarte clar că nu se poate. Vom trimite banii înapoi oamenilor care achiziționaseră tichete”, a spus Mihai Stoica, la TV Telekom Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe