Motivul pentru care nu ar trebui să dormi în weekend. Un expert demontează regulile de somn consacrate

Badea Violeta 08.01.2023, 09:10
Motivul pentru care nu ar trebui să dormi în weekend. Un expert demontează regulile de somn consacrate

Mulți dintre noi nu dormim atât de mult pe cât ar trebui. Așa că, atunci când vine weekendul, poate fi tentant să tragem un pui de somn, în încercarea de a recupera toate acele ore pierdute. Totuși, specialiștii sunt împotriva acestui lucru. Iată de ce nu ar trebui să dormim în weekend!

De ce nu ar trebui să dormi în weekend. Află părerea unui specialist

Obișnuiești să dormi foarte mult în weekend pentru a-ți recupera orele de somn pierdute în timpul săptămânii? S-ar putea ca acest lucru să nu fie atât de bun pentru sănătatea ta pe cât crezi.

Potrivit unui specialist, dormitul în weekend se poate dovedi „perturbator pentru ceasul corpului”. În plus, un studiu din anul 2017 a arătat că femeile care au dormit mai multe ore în weekend au fost mai predispuse să aibă o sănătate cardiovasculară precară.

Astfel, constatările sugerează că dormitul în weekend nu contracarează efectele dăunătoare ale faptului că nu dormi suficient în restul săptămânii

Cercetările arată că milioane de adulți nu dorm suficient sau suferă de tulburări cronice de somn, cum ar fi apneea de somn și insomnia. Asta înseamnă o mulțime de oameni obosiți!

Potrivit experților, chiar și doar o oră de somn pe noapte mai puțin decât este necesar poate afecta capacitatea de a gândi corect și de a reacționa rapid. În timp, poate afecta negativ nivelul de energie și chiar capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Citește și De ce simțim cum cădem în gol în vis. Explicația specialiștilor pentru fenomenul bizar din timpul somnului!

De ce nu ar trebui sa dormi in weekend
De ce nu ar trebui sa dormi in weekend

Cât de mult trebuie să doarmă o persoană în fiecare noapte

Timp de decenii, fraza „opt ore de somn sunt sănătoase” a fost un refren comun în rândul populației. Cu toate acestea, la fel ca în cazul aproape oricărui sfat general de sănătate, este o afirmație care trebuie să fie calificată. Nu este adevărat, dar nici nu este greșit, ci este o afirmație inexactă.

Un specialist, alături de Fundația Națională a Somnului (National Sleep Foundation), susține că indicat este ca o persoană să doarmă între șase și zece ore pe noapte.

Citește și Legătura dintre inteligență și orele de somn. Descoperirea făcută în urma unui studiu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...