Motivul pentru care Nicușor Dan a introdus parcarea cu plată în București. Nu toți vor fi de acord cu această decizie

Badea Violeta 09.08.2022, 17:24
Motivul pentru care Nicușor Dan a introdus parcarea cu plată în București. Nu toți vor fi de acord cu această decizie

Locurile de parcare din centrul Bucureștiului, amenajate de municipalitate, nu vor mai fi gratuite începând cu data de 15 august 2022. Șoferii care nu vor plăti riscă amenzi în valoare de 200 lei pe zi, iar imobilizarea autovehiculului prin blocarea roților se face până la stingerea obligației de plată, a anunțat Compania Municipală Parking București S.A. Acum, Nicușor Dan a spus motivul pentru care era nevoie de o astfel de măsură!

Nicușor Dan, despre noile reguli de parcare din București

Începând cu data de 15 august, fiecare șofer care parchează în centrul Capitalei şi nu achită locul pe care l-a ocupat va fi amendat cu 200 de lei. Dacă sacțiunea persistă, conducătorul auto se va alege și cu roțile blocate.

Primarul General al Capitalei a spus, de curând, de ce era necesară o astfel de măsură. Potrivit edilului, scopul municipalității nu este acela de a strânge bani, ci de a motiva cetățenii să folosească mai mult transportul public. De asemenea, autoritățile își doresc să elibereze zonele extrem de aglomerate ale Capitalei.

„Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti, de a stimula oamenii să folosească transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat”, a declarat primarul Capitalei, potrivit B1 TV.

Tototdată, edilul a promis că va achiziționa 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze, astfel încât oamenii să fie încurajați să aleagă mijloacele de transport în comun.

Amenzi pentru soferii care vor parca pe locurile din zona centrala a Capitalei, amenajate de Municipalitate, si nu vor plati
Amenzi pentru soferii care vor parca pe locurile din zona centrala a Capitalei, amenajate de Municipalitate, si nu vor plati

Care vor fi tarifele la parcare în Bucureşti

Începând de săptămâna viitoare, șoferii își vor putea parca mașinile doar pe locurile special amenajate și vor trebui să plătească. Tarifele vor varia în funcție de zonă. Astfel, prețul unei ore de parcare va fi de 10, 5 sau 2,5 lei.

Așa cum am precizat și mai sus, cei care nu achită se vor alege cu roțile blocate, dar și o amendă de 200 de lei pe zi. În schimb, riveranii vor beneficia de prețuri speciale sau de abonamente. Iată care sunt cele trei zone:

  • Zona 0 – 10 lei pe oră

– aria delimitată de străzile: Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti;

  • Zona 1 – 5 lei pe oră

– aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei;

  • Zona 2 – 2,5 lei pe oră

– aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București.

* AICI puteți verifica harta publicată de Compania Municipală Parking București, pentru a vedea care sunt tarifele pe străzile care vă interesează.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...