Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam până acum

Ana Anitoiu 29.11.2020, 16:58
Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam până acum

Motivul pentru care moartea nu există, de fapt, a fost explicat de un doctor în medicină din Statele Unite ale Americii. Teoria lui, pe care a susținut-o cu câteva explicații și argumente, răstoarnă tot ce ne închipuiam până acum.

Care este motivul pentru care moartea nu există

Robert Lanza, doctor în medicină la Universitatea Wake Forest din statul american Carolina de Nord, specialist în cercetarea celulelor stem şi autorul teoriei biocentrismului, susține că moartea este, de fapt, o simplă iluzie. De ce? Pentru că realitatea este construită mintal, de starea noastră de conștiență, și n-ar exista dacă nu ar fi percepută de noi.

Conform teoriei biocentrismului, nu sunt reale nici spaţiul sau timpul. Acestea sunt doar niște instrumente de percepţie create de mintea noastră şi care nu pot exista în afara acestei percepţii, la fel ca toate obiectele. De altfel, viața creează Universul. Nu invers.

Ce exemple a adus Robert Lanza, ca să demonstreze motivul pentru care moartea nu există

Robert Lanza a dat câteva exemple concrete, ca să demonstreze motivul pentru care moartea nu există. Unul dintre aceste exemple este acela că cerul este albastru pentru că aşa îl percep ochii noştri. Însă, celulele oamenilor ar putea fi modificate în așa fel încât să perceapă toate obiectele albastre ca având culoarea roşie.

Un alt exemplu este faptul că la tropice oamenii simt că este foarte cald şi umezeală, dar un animal care trăieşte acolo poate percepe temperatura ca fiind chiar destul de scăzută. Lista cu exemple de acest fel poate continua. Realitatea, potrivit lui Robert Lanza, este doar rezultatul percepţiei noastre.

Motivul pentru care moartea nu exista, de fapt. Teoria care rastoarna tot ce ne inchipuiam pana acum
Robert Lanza

Moartea nu există, de fapt. Ce argumente a adus Robert Lanza

Potrivit lui Robert Lanza, dincolo de faptul că spațiul, timpul și perceperea mediului înconjurător sunt relative, conservarea energiei reprezintă o axiomă fundamentală a ştiinţei. Astfel, energia nu poate fi nici creată, nici distrusă, ci doar transformată, așa cum spune prima lege a termodinamicii. Prin urmare, conştienţa unui om este conservată la moartea uli sub forma unei energii de 20 de waţi, chiar dacă trupul lui este distrus.

Întrucât fiecare om îşi creează propria lui sferă de realitate, energia lui nu are unde să dispară, după moarte. Astfel, această energie nu dispare la moartea oamenilor, ci “călătoreşte” dintr-o lume în alta. Esența fiecărui om devine astfel “nemuritoare”.

Motivul pentru care moartea nu exista, de fapt. Teoria care rastoarna tot ce ne inchipuiam pana acum
O tanara, privind dupa un trunchi de copac taiat

Un alt argument ce arată că moartea nu este reală, de fapt

În plus, Robert Lanza susține teoria existenței unui număr infinit de universuri paralele, ce alcătuiesc realitatea fizică. Prin urmare, tot ceea ce s-ar putea întâmpla se va întâmpla într-unul dintre aceste universuri. Moartea unui om poate fi reală într-un univers, dar nu și în altul.

Energia ce formează conştiinţa va rămâne și după moarte, la fel ca o bateie ce alimentează un proiector. Dacă proiectorul este oprit, nu înseamnă că bateria dispare sau nu mai funcționează. Aceasta poate fi folosită pentru a alimenta un alt proiector.

Oamenii, un fel de ”fantome-păpușari”, după moarte

După moarte, oamenii pot deveni un fel de ”fantome păpușari”, deoarece trăiesc și după moarte, prin modul în care au influențat viața rudelor, prietenilor sau a altor oameni cu care au interacționat, cât au trăit. Conform fizicii cuantice, orice acţiune determină prăbuşirea unor universuri cuantice posibile, deoarece trecutul şi viitorul există doar prin prisma unor posibilităţi. Teoria a primit susținere și de la Stephen Hawking și Leonard Mlodinow.

Prin urmare, fiecare om determină prin acţiunile sale un viitor, un univers, ce va fi cu atât mai mare şi mai complex cu cât acesta va interacţiona cu mai mulţi oameni. Din acest motiv, chiar şi după moartea lui, universul astfel creat de un om va exista pentru prieteni, el devenind un fel de ”păpuşar-fantomă”, în acest sens.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...