Motivul pentru care Mark Zuckerberg și-a lăsat fiica fără avere. Ce s-a întâmplat imediat după ce s-a născut aceasta

Diana Radu 03.08.2020, 10:44
Motivul pentru care Mark Zuckerberg și-a lăsat fiica fără avere. Ce s-a întâmplat imediat după ce s-a născut aceasta

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat în 2015, atunci când a venit pe lume fiica sa, Maxima că va donat 99% din moștenirea micuței pentru cauze nobile. Pe atunci, averea acestuia era estimată la 82 miliarde de dolari.

De ce și-a lăsat Mark Zuckerberg fiica fără avere

Fondatorul Facebook a luat prin surprindere pe toată lumea în 2015 când a anunțat pe celebra platformă că va deveni tată. Însă, ceea ce a fost și mai surprinzător a fost anunțul făcut de acesta prin care spunea că va dona 99% din averea, ceea ce înseamnă fiica sa, Maxima rămânea fără o moștenire asigurată.

Prin inițiativa sa, Mark Zuckerberg a dat de înțeles că vrea ca fiica sa să crească ca orice copil normal, nu ca unul de bani de gata. Părinții Maximei, vor ca aceasta să muncească pentru a câștiga bani, chiar dacă tatăl său este unul dintre cei mai bogați oameni. Astfel, cei doi consideră că și-ar îndeplini datoria morală față de genarațiile viitoare.

mark zuckerberg, fiica, avere
De ce și-a lăsat Mark Zuckerberg fiica fără avere

,,Precum toți părinții, vrem că voi să creșteți într-o lume mai bună decât a noastră astăzi. Deși majoritatea știrilor se concentrează pe ce este rău, în multe moduri, lumea a devenit mai bună. Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia scade. Cunoștințele cresc. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața voastră ar trebui să fie mai bună decât a noastră astăzi într-un mod dramatic. Ne vom asuma rolul pentru a transforma aceste lucruri în realitate, nu doar pentru că vă iubim, dar și pentru că avem o responsabilitate morală față de copiii generației următoare”, a spus Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg și soția sa Priscilla au împreună două fete, una în vârstă de 5 ani și alta în vârstă de 3 ani, pe care le cresc cu multă modestie. Aceștia spun că nu le dă totul de-a gata și că acestea au și ele sarcinile lor de rezolvat. Ba mai mult, cei doi părinți au spus că le iau cu ei la muncă uneori pe cele mici pentru a vedea cum muncesc ei.

Urmăriți Impact.ro și pe