Motivul pentru care mâncarea este ieftină la Ikea. Puţini clienţi ştiu asta

Iancu Andreea 15.09.2021, 21:25
Motivul pentru care mâncarea este ieftină la Ikea. Puţini clienţi ştiu asta

Magazinele Ikea sunt extrem de căutate de fiecare dată când cineva își amenajează locuința. Stilul scandinav este apreciat de mulți, fiind util în special pentru spațiile mici. Dincolo de piesele de mobilier și accesoriile cu care poți decora locuința, ce se regăsesc în magazinele companiei suedeze, mâncarea de la Ikea i-a cucerit de asemenea pe mulți clienți. Puțini știu însă de ce mâncarea este atât de ieftină la magazinele Ikea. Cumpărătorii apelează adesea, după o sesiune de cumpărături, la restaurantul din cadrul magazinului pentru a-și potoli foamea.

De ce mâncarea de la Ikea este atât de ieftină. Motivul neștiut de clienți

După o zi întreagă în care cutreieri culoarele ticsite de mobilier și decorațiuni, cu siguranță te confrunți cu o senzație de foame. Din fericire, magazinele Ikea dispun de o zonă pentru servit masa, unde o mulțime de preparate sunt gata să îți liniștească foamea și pofta. În plus, poți cumpăra pentru acasă preparatele preferate, de la felul principal până la desert. Dincolo de savoarea produselor de la restaurantul Ikea, mâncarea este și extrem de ieftină. Puțini cunosc însă motivul pentru care prețurile sunt accesibile pentru clienții companiei. Totul a pornit de la o idee de marketing Ikea.

Totul ar fi pornit de la ideea fondatorului Ingvar Kamprad, care a luat în considerare că vizitele în magazin ar putea provoca foame clienților. Pentru că este dificil să iei decizii privind amenajarea casei atunci când ai stomacul gol, fondatorul a decis să lanseze restaurantul din cadrul retailerului de mobilă. Iar ideea a fost una inspirată, dovadă fiind faptul că unii clienți aleg să facă o vizită în magazine pentru a gusta dintr-o porție de mâncare Ikea. Conform spuselor unui bucătar care a gătit în restaurantul retailerului, Ikea păstrează mâncarea la prețuri mici pentru zona în care se găsesc magazinele sale, chiar dacă acest lucru poate duce la pierderi. Magazinul va câștiga însă din vânzarea mobilierului.

Politica lor este să aibă cel mai mic preţ pe o rază de 30 de kilometri, chiar dacă asta înseamnă, uneori, să iasă în pierdere cu mâncarea. În acelaşi timp, însă, tocmai v-au vândut mobilă de 1.000 de dolari spunea bucătarul, potrivit clickpentrufemei.ro.

Motivul pentru care mâncarea de la Ikea este ieftină
Chifteluțele suedeze, preferatele clienților Ikea

Celebrele chifteluțe de la Ikea, unul dintre preparatele preferate de clienții magazinului

Printre cele mai apreciate preparate, clienții Ikea aleg adesea delicioasele chifteluțe suedeze. Acestea sunt deja asociate cu retailerul suedez, mulți știind că pot savura o porție de chifteluțe cu piure, sos și gem de merișoare, în timpul vizitei la Ikea. Acestea sunt și cele mai bine vândute produse culinare din cadrul restaurantului.

Pornim de la ideea că designul şi calitatea trebuie să fie accesibile tuturor. Ori de câte ori proiectăm ceva, ţinem cont de cinci elemente: preţ scăzut, formă, funcţionalitate, calitate şi durabilitate. Aplicăm aceleaşi principii şi în ceea ce priveşte mâncarea, a explicat Michael la Cour, Managing Director of IKEA Food Services.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...