Motivul pentru care Klaus Iohannis îşi roteşte verigheta atunci când ţine un discurs. Explicaţia specialiştilor

Stan Filon 28.03.2022, 08:16
Motivul pentru care Klaus Iohannis îşi roteşte verigheta atunci când ţine un discurs. Explicaţia specialiştilor

S-a aflat acum motivul pentru care Klaus Iohannis îşi roteşte verigheta atunci când ţine un discurs. Un profiler a analizat discursul președintelui de la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles. Oamenii sunt trădați de niște gesturi pe care le fac fără să conștientizeze.

Motivul pentru care Klaus Iohannis îşi roteşte verigheta

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au participat, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles. La reuniunea unde principalul subiect pe ordinea de zi a fost războiul din Ucraina a participat și președintele SUA, Joe Biden. Cu această ocazie, Klaus Iohannis a ținut un discurs care a fost analizat de profilerul Paul Herinean.

„Mimica este controlată destul de bine. În schimb, aici trebuie să ne focusăm, aceasta este zona care trădează anxietate în ceea ce îl privește pe domnul președinte Iohannis. Gestul acesta arată autenticitate în momentul în care vine cu mâna dreaptă. În legătură cu gestul de a-și roti verigheta sunt două componente, indicatori non-verbali generali de anxietate, se raportează la faptul că chiar dacă este președinte de stat, sunt niște momente mai tensionate și atunci nu putem corela acest indicator cu contextul respectiv, asta ține de tipologie.

Motivul pentru care Klaus Iohannis isi roteste verigheta
Motivul pentru care Klaus Iohannis isi roteste verigheta

„Există o anumită tensiune”

Trebuie să avem în vedere că este totuși la conferință de presă, face anumite declarații și spun acest lucru pentru că țin să cred că anxietatea este generată de situație din cauza faptului că din când în când vine cu mâna dreaptă, așa cum vedeți și degetul mare este orientat în sus, ceea ce arată autenticitate. (…) Situația este tensionată, nu vorbim despre o discuție relaxată între două persoane, este un summit NATO pe probleme de securitate, deci intrăm în acest cadru general al indicatorilor în care există o anumită tensiune, dar, vă spuneam, eu aș pune accent pe tipul acesta de indicator care ne arată autenticitatea și aici, din nou, apar palmele arătate, ceea ce ne arată că mesajul verbal aș președintelui Iohannis este în concordanță cu ceea ce ne transmite în plan non-verbal. Este sincer, este autentic”, a spus Paul Herinean.

Declarațiile  lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ținut să-i liniștească pe români, deoarece țara noastră nu este în pericol. Șeful statului consideră chiar că nici Republica Moldova nu are motive să se simtă amenințată de Rusia, deoarece nu sunt informații în acest sens.

„Nu sunt justificate îngrijorările la țara noastră, asta am spus înainte. Românii pot sta liniștiți. România este în siguranță. Este apărată de cea mai mare Alianță, dar nici îngrijorările legate de Moldova nu au o justificare. Nu există niciun fel de date, în afară de speculații în media că Moldova ar fi ținta vreunui atac sau ar fi planificată o acțiune care privește Moldova. Problemele Moldovei vin din numărul mare de refugiați, din slăbiciunea economică și din situația energetică. Știți foarte bine că Moldova este stat captiv, primește energie doar din două surse, din Rusia și din Transnistria și cam acestea sunt problemele Moldovei”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului este de părere că Republica Moldova are nevoie de ajutor sub formă de finanțări, de transfer de energie și sprijin pentru economia Moldovei.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...