Cât costă bicicleta pe care a ales-o Iohannis pentru a merge spre Cotroceni. Suma e mai mare decât ţi-ai fi închipuit

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 23.04.2021, 11:56

Motivul pentru care Iohannis a ales să meargă cu bicicleta spre Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a vrut să se alăture campaniei ”Vinerea Verde” și a mers la muncă pe bicicletă. ​

Klaus Iohannis a mers la Cotroceni pe bicicletă. Președintele României a avut cască de biciclist și SPP

Motivul pentru care președinte Klaus Iohannis a ales să meargă cu bicicleta spre Cotroceni. Președintele României s-a alăturat astfel campaniei Vinerea Verde și a ales ca astăzi să meargă la serviciu cu bicicleta.

’’Vinerea Verde’’ este o campanie lansată de Ministerul Mediului, iar scopul ei este să se reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale din marile orașe.

Klaud Iohannis s-a alaturat campaniei Vinerea Verde
Klaud Iohannis s-a alaturat campaniei Vinerea Verde. Sursa foto: antena3.ro

Klaus Iohannis îi încurajează pe români să facă la fel

”Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, campanie pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt foarte aglomerate, avem mult trafic auto. Îi încurajez pe români să folosească mijloace de transport alternative sau să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos. Un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”, a spus Iohannis la sosirea la Cotroceni.

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campania „Vinerea Verde” încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

Care este scopul campaniei ”Vinerea Verde”

Campania ”Vinerea Verde” și-a propus ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, renunțând astfel, pentru o zi, la autovehiculul personal.

Vineri dimineață a plouat în București, însă acest lucru nu l-a descurajat pe preşedintele Klaus Iohannis.

Cât costă bicicleta lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a fost însoțit, la mică distanță, de echipajul SPP care-i asigură protecția. Președintele României s-a suit pe bicicletă la reședința prezidențială de la Vila Lac în jurul orei 8.30 și s-a strecurat cu agilitate printre mașinile din trafic și a ajuns pe banda pentru biciclete de pe trotuar.

Klaus Iohannis a purtat cască regulamentară de bicilist şi o geacă elegantă, de culoare închisă. Președintele le-a făcut cu mâna trecătorilor şi echipelor de televiziune. De asemenea, președintele  a ales pentru mersul pe bicicletă un model nou. Bicicleta Cube, model 2021, cu care a ajuns președintele la Cotroceni costă nu mai puțin de 9.199 lei.

Cât a pedalat Klaus Iohannis

Primul om al statului a ajuns la Cotroceni în jurul orei 9.10, după circa 40 de minute de pedalat.

Klaus Iohannis nu este singurul înalt oficial care a ales un mijloac ecologic de transport. Presa a relatat că și ministrul Transporturilor a fost văzut călătorind în tramvaiul 24, iar cel al Mediului a folosit metroul sau chiar a ales să meargă pe jos până la minister.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI