Motivul pentru care hanoracele au un triunghi la baza gâtului. Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut

Iancu Andreea, Andrei Cezar 28.10.2021, 15:31
Motivul pentru care hanoracele au un triunghi la baza gâtului. Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut

Există o mulțime de curiozități legate de diferite articole pe care le utilizăm zilnic. Fie că vorbim despre îmbrăcăminte sau despre alte produse din casa noastră, unele dintre acestea conțin detalii pe care uneori abia le remarcăm. Totodată, unele dintre semnele cu care sunt marcate diferite produse, au un scop precis. Ca de exemplu, motivul pentru care hanoracele au un triunghi la baza gâtului. Puțini s-ar fi așteptat la o astfel de explicație.

Care este motivul pentru care hanoracele au un triunghi la baza gâtului

Se întâmplă să utilizăm multe produse cărora să nu le știm detaliile. Pentru că ne ghidăm după aparențe, este important să cunoaștem care este, de fapt, modul în care trebuie să folosim unele articole. Un bun exemplu este cel al hainelor. Unele dintre ele ascund detalii pe care nu le cunoaștem și care au o utilitate specială. Iată, de ce hanoracele au un triunghi la baza gâtului.

Se pare că dincolo de rolul său decorativ, acesta prelungește durata de viață a hainei. Totodată, pentru că zona aceea este cusută suplimentar la croiala hanoracului, acesta poate fi introdus pe cap, peticul permițând extinderea materialului. De asemenea, triunghiul de la baza gâtului hanoracului poate să absoarbă transpirația care se acumulează atunci când faci sport.

Motivul pentru care hanoracele au un triunghi la baza gâtului
La ce folosesc curelele din zona umerilor, pentru gecile de piele foto – eustiu.com

Întrebuințări neștiut ale lucrurilor pe care le folosim zilnic

Un alt aspect inedit legat de hainele pe care le purtăm îl reprezintă curelele de pe umerii gecilor de piele. Acestea au, desigur, un rol estetic, însă sunt și funcționale. Aceste curele sunt dispuse în zona umerilor astfel încât să permită purtarea unei genți sau a unui rucsac, fără ca baretele acestora să alunece și să riscăm să ne pierdem lucrurile.

Cănile ascund o mică fisură în zona bazei. Acea adâncitură nu este nicidecum un defect de fabricație, ci un element esențial, în special atunci când folosim mașina de vase pentru a le spăla. Atunci când cana se află cu gura în jos, adâncitura permite apei sa se scurgă, aspect valabil în special pentru cei care utilizează spălarea automată. Totodată, acea mică fisură permite ca aerul rece să pătrundă sub cană, ajutând la prevenirea deteriorării ceramicii atunci când sunt adăugate lichide fierbinți.

Dacă și tu ești posesorul unui cuptor cu microunde, cu siguranță ai observat că geamul său este acoperit de o plasă specială. Aceasta nu este acolo pentru a proteja sticla geamului, ci pentru a ne proteja pe noi. Este cunoscut faptul că microundele folosesc unde electromagnetice pentru a încălzi mâncarea, însă acestea nu trebuie să pătrundă în casă. Ele sunt împiedicate să iasă prin geamul aparatului prin acea plasă specială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...