Motivul pentru care Gigi Becali l-a dat afară pe Edi Iordănescu. Clauza ascunsă din contract l-a scos din minți pe patronul FCSB

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 14.12.2021, 13:38
Motivul pentru care Gigi Becali l-a dat afară pe Edi Iordănescu. Clauza ascunsă din contract l-a scos din minți pe patronul FCSB

La o lună după ce Edi Iordănescu a plecat de la FCSB, s-a aflat și motivul care l-a determinat pe Gigi Becali să îl dea afară. Se pare că tocmai succesul care l-a avut pe banca roș-albaștrilor i-a fost „fatal” lui Edward Iordănescu. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani ar fi avut o clauză în contract care îi garanta o sumă destul de mare în cazul câștigării campionatului.

S-a aflat motivul pentru care Gigi Becali l-a determinat pe Edi Iordănescu să plece de la FCSB

Când a venit pe banca vicecampioanei, Edi Iordănescu a promis revoluție la echipă. Și-a asumat că o va readuce pe FCSB în lupta pentru titlu, iar în scurtul său mandat a reușit să facă acest lucru. În ciuda unor probleme de lot cauzate fie de accidentări, fie de infectările cu Covid-19, fiul fostului selecționer a obținut 7 succese la rând în ultimele 8 partide.

În ciuda acestor rezultate, Gigi Becali a pornit un atac de neînțeles asupra antrenorului și a criticat în repetate rânduri jocul echipei. Latifundiarul s-a declarat nemulțumit de stilul de joc prestat de elevii lui Iordănescu, iar în colimatorul său au intrat și câțiva jucători, în frunte cu Budescu, cel care a deranjat „loja” prin „exterioarele” sale din meciul cu FC Voluntari.

Toată chestia a plecat după ce l-a schimbat pe Budescu în minutul 66. A dat șapte exterioare. Credea că a venit la FCSB să îl laude crainicul. Aici se joacă fotbal, nu se dau exterioare. Edi nu trebuie să-i atragă atenția, trebuie să-l schimbe la pauză! Am fi câștigat meciul fără el. De aici au plecat toți nervii mei”, afirma Gigi Becali după meciul din campionat cu FC Voluntari.

Motivul pentru care Gigi Becali l-a dat afara pe Edi Iordanescu. Clauza ascunsa din contract l-a scos din minti pe patronul FCSB

Clauza din contractul lui Iodănescu junior care îi dădea bătăi de cap lui Becali

Nu a contat însă că FCSB aduna câte trei puncte după fiecare etapă și reușea astfel să se mențină în lupta pentru titlu, așa că milionarul din Pipera, prin declarațiile sale, l-a determinat pe Iordănescu să plece. În locul său a venit Toni Petrea, însă nu se vede o diferență de joc a formației roș-albastre față de „era” Iordănescu.

Acum patronul nu mai este nemulțumit. Ba mai mult, el laudă prestațiile echipei. Se pare însă, că Becali ar fi premeditat scandalul cu Edward Iordănescu, tocmai pentru că acesta dovedea că are succes.

Conform AS.ro, latifundiarul se angajase să îi plătească antrenorului o primă uriașă pentru titlu. 100.000 de euro avea stipulat Edi Iordănescu în contract, dar Becali nu credea nici el în șansele echipei sale. Victoriile consecutive obținute de fostul tehnician al roș-albaștrilor l-au pus pe gânduri pe finanțator.

Titlul nu ar fi garantat participarea roș-albaștrilor în grupele vreunei competiții europene și astfel Gigi Becali s-a temut că va trebui să plătească o primă uriașă. Așa că a reușit să îl îndepărteze pe Edi Iordănescu. Toni Petrea, antrenorul care l-a succedat, nu a venit cu pretențiile financiare ale fostului tehnician.

Urmăriți Impact.ro și pe