Motivul pentru care codul PIN are doar 4 cifre. De câte încercări este nevoie pentru a nimeri combinaţia corectă

Nicu Stan 23.06.2021, 19:03
Motivul pentru care codul PIN are doar 4 cifre. De câte încercări este nevoie pentru a nimeri combinaţia corectă

Motivul pentru care codul PIN are doar 4 cifre. De câte încercări este nevoie pentru a nimeri combinaţia corectă, vedeți ăn articolul de mai jos.

Cine este inventatorul codului PIN. Cum poți afla combinația unui cod PIN din patru cifre

S-a aflat care este motivul pentru care codul PIN are doar 4 cifre. Specialiștii au calculat de câte încercări ar fi nevoie pentru a nimeri combinaţia corectă la codul pin din patru cifre.

Ca și CNP-ul, codul PIN din patru cifre este unul dintre cele mai importante combinații de cifre din viața de zi cu zi a multor persoane. Chiar dacă inițial codul PIN trebuia să aibă șase cifre, inventatorul codului PIN a decis că ar fi mai bine ca acesta să fie format doar din patru cifre, motiv pentru care s-a năcut codul PIN din 4 cifre. Desigur, multă lume va întreba cine este inventatorul codului PIN și cum a inventat acesta codul PIN din patru cifre.

Cum s-a ajuns la codul PIN din patru cifre
Cum s-a ajuns la codul PIN din patru cifre

Ce înseamnă PIN

PIN este acronimul sintagmei din limba engleză Personal Identification Number, Număr Personal de Identificare în română. PIN-ul este un cod numeric de 4-12 cifre cu caracter confidențial, introdus pentru accesarea unui serviciu sau a unui sistem de către o persoană.

Cel care a fost la cârma echipei care instalat primul bancomat din lume,  denumit ca ATM sau automat de bani este britanicul John Shepherd-Barron.

Cum a ajuns inventatorul codului PIN la doar 4 cifre

Se spune că inventatorul codului PIN de patru cifre a vrut inițial ca PIN-urile cardurilor să fie formate din șase cifre, însă, după o discuție cu soția sa, ea i-ar fi spus că este mai ușor să reții un PIN format din patru cifre, dect din șase. Astfel, inventatorul codului PIN, a optat pentru un cod PIN din patru cifre.

Codul PIN este un număr format de obicei din patru cifre și are între 0000-9999 de combinații. Astfel, cu un cod PIN din patru cifre poate fi aflat de oricine este dispus să facă cele aproximativ 10000 de combinații posibile.

Câte combinații are un cod PIN din patru cifre

Astfel, în încercarea de a ghici acest număr, ar fi nevoie să se încerce de maxim 9999 de ori pentru a afla PIN-ul corect. Deci, o șansă din 10.000 de încercări. În marea majoritate a cazurilor, la a treia introducere greșită a unui PIN, sistemul blochează contul și chiar reține cardul, fiindcă se consideră a fi o încercare de fraudă.

Continuarea articolului pe stiridinlume.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI