Motivul pentru care Cătălin Botezatu stă cu chirie. Ce ține în apartamentele unde e proprietar

Iancu Andreea 07.04.2022, 12:29

Cătălin Botezatu se numără printre designerii de top din România, care a reușit de-a lungul carierei sale de model și ulterior drept creator de modă să strângă o avere impresionantă. Cu toate acestea, puțini știu că fostul jurat de la „Bravo, ai stil!” a ales să locuiască cu chirie, deși Cătălin Botezatu deține numeroase proprietăți în țară și, mai nou, peste hotare. Proprietarul a ales să ducă o astfel de viață dintr-un considerent personal.

Care este motivul pentru care Cătălin Botezatu locuiește cu chirie, deși deține mai multe apartamente

Este pasionat de frumos, hainele de brand, bijuteriile și obiectele de artă numărându-se printre lucrurile pe care le colecționează. Totuși, în ultimii ani, designerul a devenit și un investitor imobiliar, având mai multe proprietăți pe care le deține în România și recent, în Dubai. Cu toate că este proprietar, Cătălin Botezatu locuiește cu chirie.

De curând, designerul a achiziționat un penthouse în Dubai, situat la etajul 54 dintr-o clădire spectaculoasă, cum de altfel sunt multe dintre cele care se regăsesc pe străzile din Emiratele Arabe Unite. Deși nu este adeptul colecției de proprietăți, Botezatul a povestit în cadrul unui interviu exclusiv pentru EGO.ro că nu reușește să renunțe la ele pentru că au o valoare sentimentală.

„Nu sunt adeptul proprietăților și să fac multe case. În România am început să fiu adeptul să stau așa 2-3 ani într-o locație, poate chiar închiriată, dar să am o priveliște superbă, să mă mut constant. Deși nu vreau să fiu ipocrit, la momentul acesta am proprietăți multe în România: la munte, la mare, în București. Nici măcar nu sunt închiriate cele în care nu stau”, a povestit Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.

Motivul pentru care Cătălin Botezatu stă cu chirie
Designerul Cătălin Botezatu este proprietarul mai multor locuințe, în țară și peste hotare

Ce a ales să facă designerul cu locuințele pe care le deține

Primul său apartament a fost cumpărat la scurt timp după ce a împlinit vârsta de 18 ani. Pe atunci, Cătălin Botezatu tânjea după statutul de proprietar, dorindu-și mult să aibă propria sa locuință. Acum însă, designerul preferă să locuiască cu chirie și să se mute mai des. Viața sa este petrecută în diferite apartamente sau case cu priveliște spectaculoasă, dar și prin hoteluri.

Totuși, el păstrează proprietățile pe care le deține în România, fie că ele sunt la munte, la mare sau în București, fiecare dintre ele având o utilitate. În timp ce una dintre ele reprezintă un adevărat depozit, unde designerul păstrează standere pline de haine, altele sunt decorate astfel încât să poată servi drept un loc de recreere.

„Au început să aibă denumiri. Una în care am foarte multe haine se numește ‘casa dulap’ pentru că sunt numai standere și nu mai poți să stai în ea. Alta se numește ‘casa muzeu’ pentru că am făcut-o așa, într-un stil minimalist, budist și arată ca în filme. Cine intră în ‘casa muzeu’ rămâne fără replică. Pe acea locație am folosit-o de câteva ori, la începuturile mele cu Bianca (nr. Bianca Drăgușanu) și apoi cu o fată frumoasă, care tot așa câștigase un concurs și de atunci nimic, stă nelocuită. E prin Nordului (nr. șoseaua Nordului)”, a povestit amuzat designerul, pentru sursa citată.

Cea mai recentă achiziție imobiliară a lui Botezatu este apartamentul somptuos din Dubai, pentru care designerul a solicitat inclusiv o bucătărie spectaculoasă. Deși nu este împătimit al gătitului, creatorul de modă apreciază casele cu astfel de spații pentru pregătirea mâncărurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...